Μακρόν: Θα στηρίξουμε την Ελλάδα σε περίπτωση απειλής

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία ότι η Γαλλία θα στηρίξει την Ελλάδα σε περίπτωση που απειληθεί η κυριαρχία της έστειλε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Ο Γάλλος Πρόεδρος μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του στο Ευρωκοινοβούλιο και απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά για το αν υπάρχει δέσμευση από την πλευρά της Γαλλίας για την προστασία των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων, δεδομένων των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας, τόνισε ότι κάθε χώρα έχει δικαίωμα στην Άμυνα, έτσι και η Ελλάδα με τη Τουρκία.

«Η θέση της Γαλλίας είναι πάγια: Η Γαλλία συμπαραστέκεται σε κράτη-μέλη όταν απειλείται η κυριαρχία τους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μακρόν και πρόσθεσε: «Είναι μια θέση που πήραμε ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή για τη Βρετανία σχετικά με την υπόθεση Σκριπάλ, είναι η θέση που έχουμε διαρκώς για την Ελλάδα για τις απειλές στην Ανατολική Μεσόγειο, κάτι που είπα πριν από λίγες μέρες στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα».

Από την «καρδιά» της Ευρώπης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν όχι μόνο στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας αλλά έστειλε κι ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία και τον Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν. Η Γαλλία (όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση) στηρίζουν την Ελλάδα με αφορμή της απειλές στην ανατολική Μεσόγειο.

Η απάντηση αυτή από τον πρόεδρο της Γαλλίας δόθηκε μετά το τέλος της ομιλίας του και απαντώντας σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ