Joker: Τι τρέχει με τον Σαββίδη και τα media;

Τις προηγούμενες ημέρες κυριάρχησε στα media η είδηση της εξαγοράς της ΣΕΚΑΠ από την Japan Tobacco Inc, η οποία έβαλε στα ταμεία του ομίλου Σαββίδη 1,6 δισ. ευρώ.

Η “ένεση” μετρητών είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη από τον όμιλο ο οποίος με την ανακοίνωση του θα μπορέσει να ασχοληθεί απερίσπαστα στους υπόλοιπους τομείς ενδιαφέρονοτος του. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο όμιλος Dimera θα επικεντρώσει την επενδυτική δραστηριότητά του στην Ελλάδα σε άλλα μεγάλα έργα, στους τομείς των logistics, της παραγωγής τροφίμων και των ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων”.

Αυτό που δε λέει πουθενά η ανακοίνωση, είναι το μέλλον των media στα οποία έχει επενδύσει ο όμιλος τα τελευταία χρόνια. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες, δεν έχει υπάρξει ούτε διάψευση ούτε επιβεβαίωση από την μεριά του ομίλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά το “διαζύγιο” με τον Δημήτρη Μαρή, ο Ιβάν Σαββίδης εξετάζει το ενδεχόμενο να αναστείλει την έκδοση του “Έθνους”, ενώ υπάρχουν και σκέψεις ακόμα και να αποσύρει το επενδυτικό του ενδιαφέρον από το “Ε” και να αποχωρήσει από το διοικητικό σχήμα, όπως περίπου έγινε και με την αποχώρηση του από το Mega πριν μερικούς μήνες.

Κύκλοι προσκείμενοι στον επιχειρηματία, τονίζουν πως οι αποφάσεις του δεν έχουν να κάνουν με τα πρόσφατα γεγονότα στο γήπεδο της Τούμπας, όμως φαίνεται πως η διαφαινόμενη απόφαση της κυβέρνησης να “απαγκιστρωθεί” από το περιβάλλον του, τον έχει οδηγήσει σε αυτές τις αποφάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ