Νέο CEO αναζητά η Unilever

Τη διαδικασία αναζήτησης του διάδοχου του chief executive Paul Polman φέρεται να έχει ξεκινήσει η Unilever, σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο (WSJ, Sky News).

Η αναζήτηση της Unilever έρχεται σε μία στιγμή που λαμβάνουν χώρα σημαντικές αλλαγές στον κλάδο, και έρχεται επίσης μετά από την απροσδόκητη πρόταση 143 δισ. δολαρίων της Kraft Heinz για τη Unilever.

Οι πληροφορίες θέλουν την εταιρεία καταναλωτικών αγαθών να έχει προσλάβει για τον σκοπό αυτό την εταιρεία εύρεσης προσωπικού Egon Zehnder International, ώστε να αναγνωρίσει πιθανούς υποψήφιους αντικαταστάτες του Polman, ο οποίος οδεύει προς την ολοκλήρωση της θητείας του.

Ο Polman είναι διευθύνων σύμβουλος της Unilevet από το 2009 και έχει δημοσίως δηλώσει ότι ανέμενε να διοικήσει την εταιρεία για διάστημα 5-10 ετών.

Ο Polman απέφυγε επιτυχώς αυτή την προσέγγιση, αλλά μετά αναγνώρισε ότι η Unilever δεν είχε κάνει καλή δουλειά για να αυξήσει τις αποδόσεις των μετόχων.

Έχει ξεκινήσει αγορές ιδίων μετοχών, αναβάθμισε τους στόχους για τα περιθώρια και επεξεργάζεται επιλογές για τις δραστηριότητες της εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ