ΧΑ: Υποδέχτηκε τις “Ελληνική Ζύμη”, “ΒΙΚΟΣ” και “Sunlight Recycling”

Τις εταιρείες ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ, ΒΙΚΟΣ και SUNLIGHT RECYCLING υποδέχτηκε σήμερα το Χρηματιστήριο στις εγκαταστάσεις του.

Έτσι, στις 10.20 το παραδοσιακό καμπανάκι για τη έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών σήμαναν o Κωνσταντίνος Αραμπατζής, Marketing Manager της ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ, ο Κωνσταντίνος Σεπετάς, Αντιπρόεδρος της ΒΙΚΟΣ, ο Σπύρος Κόπολας, Διευθύνων Σύμβουλος της SUNLIGHT RECYCLING, και ο πρόεδρος και ο Α’ εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Αθανάσιος Σαββάκης και Ιωάννης Σταύρου.
Στη συνέχεια οι διοικήσεις των τιμώμενων εταιρειών παρουσίασαν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα και πλάνα, με σκοπό την ανάδειξη της παραγωγικής, δημιουργικής και ανταγωνιστικής Ελλάδας.

Οι τρεις εταιρείες διακρίθηκαν στο θεσμό “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ” Βορείου Ελλάδος 2017 με τα εξής βραβεία:

– ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ: Βραβείο Αριστείας Μεγάλης Επιχείρησης
– ΒΙΚΟΣ: Βραβείο Περιφερειακής Αριστείας Ήπειρος
– SUNLIGHT RECYCLING: Βραβείο Περιβαλλοντικής Αριστείας

Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Ιάκωβος Γεωργάνας, αφού εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την υποδοχή των τριών επιχειρήσεων από το Χρηματιστήριο Αθηνών επανέλαβε τη διαπίστωσή του ότι “μια ομάδα ισχυρών επιχειρήσεων, από διάφορους τομείς δραστηριότητας, κατάφεραν μέσα από δύσκολες συνθήκες τα τελευταία χρόνια να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση δύο μεγάλων αδυναμιών της ελληνικής οικονομίας. Του ισοζυγίου πληρωμών και του κρατικού προϋπολογισμού. Επιτέλους έχει επέλθει ισορροπία και στους δύο αυτούς τομείς. Αυτό οφείλεται και στις δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες, παρά το μη ανταγωνιστικό κόστος χρηματοδότησής τους, έχουν επιτύχει αυτά τα σημαντικά αποτελέσματα. Η επίδοση αυτών των επιχειρήσεων μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο όταν οι όροι χρηματοδότησης συγκλίνουν με τα ευρωπαϊκά δεδομένα”.

Στη συνέχεια ο Ιάκωβος Γεωργάνας ευχήθηκε καλή δύναμη στις τιμώμενες εταιρίες και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το μέλλον της οικονομίας συνδέεται με την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Αθανάσιος Σαββάκης, κατά τη διάρκεια της έναρξης της συνεδρίασης δήλωσε σχετικά: “Ο θεσμός “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ”, που διοργανώνεται για 4η φορά, μεταδίδει αισιοδοξία αφού αναδεικνύει εταιρείες που παράγουν, δημιουργούν, καινοτομούν, είναι εξωστρεφείς και εφαρμόζουν καλές πρακτικές. Δημιουργούν δε, θετική ενέργεια που μπορεί να υποκινήσει ολόκληρο το οικονομικό και επιχειρηματικό οικοσύστημα”.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης, μεταξύ άλλων τόνισε: “το Χρηματιστήριο στο πλαίσιο των τελετών έναρξης της συνεδρίασης έχει ξεκινήσει από πέρυσι την προβολή επιτυχημένων και βραβευμένων επιχειρήσεων που καλούνται να παρουσιάσουν τα πλάνα και τις προοπτικές τους στην τοπική επενδυτική κοινότητα αλλά και στους λοιπούς συμμετέχοντες της χρηματιστηριακής αγοράς”. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μια ενδιαφέρουσα σύμπτωση καθώς “σε αντίστοιχη εκδήλωση πέρυσι, την ίδια περίοδο περίπου, είχε παρουσιαστεί η μητρική εταιρία Sunlight για την οποία σήμερα έχει ξεκινήσει η διαδικασία δημόσιας προσφοράς του εταιρικού ομολόγου που θα εκδώσει”. Κλείνοντας, ανέφερε ότι είναι μεγάλη μας χαρά να δίνουμε τη δυνατότητα σε μεγάλες επιχειρήσεις, που επιτυγχάνουν στον τομέα τους, να παρουσιάζουν τις προοπτικές τους από το “βήμα” της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

Η βιομηχανία τροφίμων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ – ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ δραστηριοποιείται στον κλάδο των προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης, υποστηρίζοντας την αγορά Food Service αλλά και την αγορά της λιανικής.
Η δομή λειτουργίας της εταιρείας, στηρίζεται στην παραγωγική μονάδα που βρίσκεται στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης, σε ιδιόκτητο χώρο 41.420 τ.μ. και υποστηρίζεται από ένα εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων που τροφοδοτείται από ιδιόκτητο στόλο αυτοκινήτων, τρία υποκαταστήματα (Αθήνα, Πάτρα, Ιωάννινα), αλλά και συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ – ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ, είναι μία από τις πιο σύγχρονες βιομηχανίες τροφίμων της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, που από την ίδρυσή της λειτουργεί με όραμα την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, που ξεκινά από την προμήθεια των πρώτων υλών, την εφαρμογή συστημάτων ολικής ποιότητας, ασφάλειας και υγιεινής, και φτάνει μέχρι και την κατανάλωση των προϊόντων.
Η στρατηγική της εταιρείας είναι να συνεχίσει τη διαχρονικά σταθερή πορεία ανάπτυξης στην Ελλάδα, με τη δημιουργία νέων προϊόντων και νέων συνεργασιών, αλλά και με την ισχυρή παρουσία της στο εξωτερικό.

Η “Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ Α.Ε.” είναι μία οικογενειακή επιχείρηση, η οποία ιδρύθηκε το 1990 και αποτελεί μία από τις πλέον γνωστές και καταξιωμένες εταιρείες στο χώρο των εμφιαλωμένων νερών.
Η εταιρεία λειτουργεί τρία υπερσύγχρονα εργοστάσια με καθετοποιημένη παραγωγή. Τα δύο εργοστάσια παράγουν εμφιαλωμένα νερά και αναψυκτικά και βρίσκονται στα παραδοσιακά και αυστηρά προστατευόμενα Ζαγοροχώρια, ενώ το τρίτο εργοστάσιο, η PETCOM Plastics, βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων και παράγει πλαστικά προπλάσματα (preforms) από PET και πώματα. Η ΒΙΚΟΣ διαθέτει δικά της κέντρα logistics στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Όλα τα προϊόντα της εταιρείας παράγονται σύμφωνα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα.
Τα φυσικά μεταλλικά νερά “Βίκος” και “ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ” εμφιαλώνονται στις ομώνυμες πηγές, με υπερσύγχρονα μηχανήματα, χωρίς καμία παρέμβαση από ανθρώπινο χέρι και χωρίς να υφίστανται καμία επεξεργασία σε όλη τη διαδικασία, από την άντληση έως και τη διάθεση του προϊόντος στον τελικό καταναλωτή.

Επιπλέον, το 2014, και ως αποτέλεσμα δύο ετών εντατικής Έρευνας και Ανάπτυξης, η εταιρεία εισήλθε στην αγορά των αναψυκτικών, λανσάροντας 8 διαφορετικές γεύσεις και δημιουργώντας, παράλληλα, μία νέα κατηγορία προϊόντων, τα φυσικά μεταλλικά αναψυκτικά “Βίκος”.
Τα φυσικά μεταλλικά αναψυκτικά “Βίκος” παράγονται στο εργοστάσιο Καλπακίου με κύριο συστατικό το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ» κατευθείαν από την πηγή χωρίς καμία επεξεργασία, αλλά και με χυμούς από ελληνικά φρούτα.

Η SUNLIGHT RECYCLING αποτελεί το βραχίονα Ανακύκλωσης Συσσωρευτών μολύβδου – οξέος, της ΣΥΣΤHΜΑΤΑ SUNLIGHT, διευρύνοντας το επιχειρηματικό οικοσύστημα που αναπτύσσει ο όμιλος OLYMPIA.

Η SUNLIGHT RECYCLING αποτελεί την νέα, σύγχρονη μονάδα ανακύκλωσης συσσωρευτών μολύβδου – οξέος, μία ολοκληρωμένη προσέγγιση ανακύκλωσης. Δηλαδή τη συλλογή και συγκέντρωση των χρησιμοποιημένων μπαταριών, την ανακύκλωσή τους με βάση διεθνή πρότυπα ποιότητας, και την αξιοποίηση των προϊόντων ανακύκλωσης για παραγωγή νέων μπαταριών στην Ελλάδα από τη ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT, εφαρμόζοντας το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας.
Η πρότυπη εργοστασιακή μονάδα, βρίσκεται σε συνολική έκταση 42 στρεμμάτων στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, με δυνατότητα ανακύκλωσης 25.000 τόνων χρησιμοποιημένων μπαταριών ετησίως, δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη.

H SUNLIGHT RECYCLING είναι εξοπλισμένη με τεχνολογίες αιχμής και κατασκευασμένη σύμφωνα με τις υψηλότερες διεθνείς προδιαγραφές. Με την χρήση των βέλτιστων τεχνολογικά υποδομών στην Μονάδα Ανακύκλωσης επιτυγχάνεται ο μέγιστος βαθμός ανάκτησης υλικών με μηδενική επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Η SUNLIGHT RECYCLING είναι πιστοποιημένη κατά ISO 14.001.

Ο θεσμός “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ” Βορείου Ελλάδος 2017

Ο θεσμός “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ” Βορείου Ελλάδος 2017 αποτελεί πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και έχει στόχο την ανάδειξη, την προβολή και τελικά τη βράβευση μεταποιητικών επιχειρήσεων που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους τη χρονιά που πέρασε σε 13 τομείς αριστείας.

Οι βραβευθείσες εταιρίες του θεσμού “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ” είναι υγιείς μεταποιητικές επιχειρήσεις, που το 2016, παρά τις αντίξοες συνθήκες στο περιβάλλον δραστηριοποίησής τους:

– αύξησαν τον αριθμό των εργαζομένων τους,
– επένδυσαν στην Ελλάδα,
– ενίσχυσαν την εξωστρεφή τους δραστηριότητα,
– καινοτόμησαν, παράγοντας νέα προϊόντα και υιοθετώντας νέες παραγωγικές διαδικασίες,
– προστάτευσαν με επάρκεια το περιβάλλον,
– αναβαθμίστηκαν τεχνολογικά, επιτυγχάνοντας υψηλούς ρυθμούς παραγωγικότητας,
– ανέλαβαν με επιτυχία δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, υποστηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες είναι εγκατεστημένες, και,
– μεγεθύνθηκαν περαιτέρω, αποδεικνύοντας ότι ο θεσμός της αριστείας εξακολουθεί να ισχύει στον κόσμο των μεταποιητικών επιχειρήσεων ακόμη και την εποχή της οικονομικής κρίσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ