Χρυσός και στο Παγκόσμιο Κύπελλο ο Πετρούνιας!

Eπτά, σχεδόν, μήνες μετά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ο Λευτέρης Πετρούνιας απέδειξε ότι παραμένει ο κορυφαίος του κόσμου στο αγώνισμα των κρίκων.

Συγκεκριμένα, στον πρώτο διεθνή αγώνα μετά την κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη ο Έλληνας γυμναστής πήρε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης “AGF Trophy 2017”, που διεξήχθη στο Μπακού.

Ο Πετρούνιας κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο με χαρακτηριστική άνεση, συγκεντρώνοντας 15.466 βαθμούς, αφού εκτέλεσε για άλλη μία φορά εξαιρετικά το πρόγραμμά του με συντελεστή δυσκολίας 6.30. Έτσι άφησε στην δεύτερη θέση τον Ιάπωνα, Καζουγιούκι Τακέντα (14.766 β.) και στην τρίτη τον Ουκρανό, Γεβγκέν Γιουντένκοφ (14.233 β.).

Σημειώνεται, τέλος, πως στον τελικό των κρίκων συμμετείχε και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο οποίος πήρε την τιμητική 5η θέση με 13.800 βαθμούς (βαθμός εκτέλεσης: 8.100, βαθμός δυσκολίας: 5,70).

Μήνυμα Τσίπρα για Πέτρουνια στο Twitter

Την διάκριση του Λευτέρη Πετρούνια, χαιρέτησε, σε μήνυμα του στο Twitter ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας: “Ακόμα μία διάκριση από τον Λ. Πετρούνια που συνεχίζει να μας προσφέρει μοναδικές χαρές. Συγχαρητήρια για το χρυσό στο παγκόσμιο της ενόργανης!”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ