Τσιρώνης: «Η σύμβαση για το Ελληνικό είναι εξαιρετικά καλύτερη από αυτή της προηγούμενη κυβέρνηση»

Με την φράση «είμαστε περήφανοι που σώσαμε ό,τι μπορούσαμε να σώσουμε», ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, υπεραμύνθηκε έναντι της κριτικής που άσκησε η αντιπολίτευση για την σύμβαση για το Ελληνικό, ως «εξαιρετικά καλύτερης από εκείνη που παραδόθηκε» από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Όπως είπε, το πρόβλημα δεν είναι «αν βελτιώσαμε την σύμβαση γιατί αυτό το παραδέχθηκαν όλοι». Το πρόβλημα είναι ότι «η σύμβαση που παραλάβαμε ήταν καταστρεπτική», προσθέτοντας πως πλέον έγινε γνωστό πως δεν υπήρχε καν «μάστερ πλαν». Προσέθεσε πως ουδεμία πρόβλεψη έγινε για το αν χωράνε 90.000 άνθρωποι στην περιοχή (αφού σύμφωνα με την ανάλυση τόσοι αντιστοιχούν σε κατοικίες 2,5 εκατ. τ.μ.) και αναρωτήθηκε πώς θα κυκλοφορούν, πού θα πηγαίνουν σχολείο και αν αντέχει το τραμ και το μετρό.

«Δεν έχουν δοθεί όλες οι απαντήσεις, είναι αλήθεια. Πραγματικά δεν σώθηκε η παρτίδα. Όμως αν δεν είχε αλλάξει η κυβέρνηση, θα είχε υπογραφεί αυτούσια η σύμβαση που είχε φέρει η ΝΔ. Το ότι είμαστε χρήσιμοι σε αυτό το πόστο αποδείχθηκε κι από και πέρα τα κινήματα ας κάνουν το καθήκον τους» υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ