Στα επιμελητήρια τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων

Στα επιμελητήρια ανατίθενται στο εξής τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος, από κοινού με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνη Παπαδεράκη παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Σημειώνεται πως τα Κέντρα αυτά, έχουν ως στόχο τη διεκπεραίωση όλων των αναγκαίων διαδικασιών μιας επιχείρησης με το δημόσιο, και θα λειτουργήσουν με προοπτική την υποστήριξη όλων των αναγκών που έχει μια επιχείρηση, παρέχοντας συμβουλευτική καθοδήγηση στα πρώτα της βήματα αλλά και σε θέματα χρηματοδότησης κ.λπ.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, θα τονώσει την οργανωτική ικανότητα των επιμελητηρίων καθώς και τον ρόλο τους στον αναπτυξιακό σχεδιασμό. Ο κ. Σταθάκης τόνισε επίσης ότι αναγκαία προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι η ενίσχυση της περιφερειακής συγκρότησης των επιμελητηρίων με σκοπό την αποτελεσματικότερη συμβολή τους και στην ανάπτυξη της εξωστρέφειας σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Ο κ. Παπαδεράκης συμπλήρωσε ότι οι αλλαγές στον επιμελητηριακό νόμο θα συνδυαστούν και με αντίστοιχες αλλαγές στην Υπηρεσία Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.), όπως επίσης και με το νομοσχέδιο για τις υπηρεσίες μιας στάσης, το οποίο ορίζει την περαιτέρω συντόμευση της διαδικασίας ίδρυσης μιας επιχείρησης και εισάγει ως νέο στοιχείο τη δυνατότητα ηλεκτρονικής σύστασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ