Και πάλι… Σεβίλλη: Τρίτο συνεχόμενο Europa League, 3-1 τη Λίβερπουλ!

Απόλυτη κυρίαρχος στο Europa League είναι η βούλα η Σεβίλλη. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι νίκησε με 3-1 τη Λίβερπουλ στον τελικό της Βασιλείας και κατάκτησε τον τρίτο συνεχή τίτλο στη διοργάνωση, που είναι συνολικά πέμπτος (σε πέντε τελικούς!) μιας και έχουν προηγηθεί δύο Κύπελλα UEFA.

Έτσι, το συγκρότημα από την Ανδαλουσία έγραψε ιστορία καθώς είναι η πρώτη ομάδα που καταφέρνει κάτι τέτοιο στη διοργάνωση και θα εισπράξει το όφελος παίζοντας την επόμενη αγωνιστική περίοδο απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, σε αντίθεση με τους «κόκκινους» τουΓιούργκεν Κλοπ που θα βλέπουν τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από την τηλεόραση.

Το πρώτο ημίχρονο, πάντως, ανήκε αποκλειστικά στην αγγλική ομάδα, που έχασε την πρώτη ευκαιρία στο 11΄, με τον Καρίσο να απομακρύνει λίγο πριν τη γραμμή στο γύρισμα του Στάριτζ κι ενώ ερχόταν από πίσω ο Φιρμίνο, είχε νέα μεγάλη στιγμή στο 25΄, όταν ο Σόρια απέκρουσε στο τετ α τετ με τον Στάριτζ και τελικά άνοιξε το σκορ στο 35΄. 

Στο σημείο εκείνο ο Στάριτζ άνοιξε το σκορ με ένα εκπληκτικά φαλτσαριστό σουτ από θέση πλάγια αριστερά στην περιοχή, κι ενώ είχε προηγηθεί ένας εντυπωσιακός συνδυασμός ανάμεσα στουςΦιρμίνο και Κουτίνιο, πριν ο τελευταίος περάσει την τελική πάσα στον Άγγλο διεθνή επιθετικό.

Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, η Λίβερπουλ δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο. Το γκολ της ισοφάρισης από τον Γκαμεϊρό, στα 30΄΄ από το σφύριγμα έναρξης του Γιόνας Έρικσον «σκότωσε» τους «κόκκινους», οι οποίοι στη συνέχεια έγιναν έρμαιο στις διαθέσεις των αντίπαλων.

Στο 48΄ η Σεβίλλη έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Γάλλο διεθνή επιθετικό, που καθυστέρησε να πλασάρει και ο Τουρέ με τάκλιν έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 60΄ ήταν ο ίδιος ποδοσφαιριστής που υποχρέωσε σε μεγάλη απόκρουση τον Μινιολέ, ο οποίος απέκρουσε σε κόρνερ με τα πόδια.

Οι Ανδαλουσιάνοι συνέχισαν να σφυροκοπούν την περιοχή του Βέλγου τερματοφύλακα και στο 64΄ ολοκλήρωσαν την ανατροπή με τον αρχηγό τους, καθώς ο Κόκε έγραψε το 2-1 με εξαιρετικό σουτ, για να κλείσει το σκορ ο ίδιος στο 70΄, όταν η μπάλα στρώθηκε σε αυτόν από κόντρα στον Λαλάνα κι έτσι δεν υπήρξε οφ σάιντ στη φάση, όπως διαμαρτυρήθηκαν οι Άγγλοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ