Εκπαιδευτήρια Δούκα – “Μαργαρίτα”: “Ένα σχολείο για όλους”

Την Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014, στο κλειστό γήπεδο του αθλητικού κέντρου “Δαΐς” πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, σε συνεργασία με το εργαστήρι ειδικής αγωγής “Μαργαρίτα”.

Ειδικότερα, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία, με στόχο τον προβληματισμό και την ευαισθητοποίηση στο θέμα της διαφορετικότητας.

Σε αυτόν τον άξονα, μέσα από μια πολυποίκιλη βιωματική δράση, οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δούκα μαζί με τα παιδιά από το εργαστήρι ειδικής αγωγής “Μαργαρίτα” συμμετείχαν σε κινητικά παιχνίδια και αγώνα μπάσκετ.

Παράλληλα, δημιούργησαν τα δικά τους εικαστικά έργα. Τέλος, τραγούδια και παραδοσιακοί χοροί, τα οποία είχαν προετοιμάσει, ειδικά για την εκδήλωση, ομάδες μαθητών, συνέβαλαν στη ζεστή ατμόσφαιρα αλλά και τη συγκίνηση των παρευρισκομένων.

Ήταν μια εκδήλωση – υπενθύμιση για το θεμελιώδες δικαίωμα όλων στις ίσες ευκαιρίες και το κοινωνικό γίγνεσθαι, ένα μικρό βήμα για να αναδειχθεί η σπουδαιότητα της ανθρωπιστικής κοινωνίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ