Άνοδος… μέσω Κίνας στη Wall Street

Βοήθειες εκτός της Wall Street έλαβαν οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς η ανακοίνωση της κινεζικής κυβέρνησης περί στήριξης των μεγάλων τραπεζών σε συνδυασμό με τα ισχυρά κέρδη του πετρελαίου, ανέστρεψαν το αρχικό αρνητικό κλίμα και οδήγησαν σε κέρδη την αμερικανική αγορά.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,59% στις 17.132,10 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,75% στις 4.552,76 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 0,75% στις 1.999,00 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Humana κέρδισε 3,2%, καθώς ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών ύψους 2 δισ. δολαρίων έως το 2016.

Στο +6,2% βρέθηκε η Zillow, καθώς ξεκίνησε την κάλυψη η Stephens, δίνοντας σύσταση “overweight”. Επίσης η τιμή στόχος διαμορφώθηκε στα 170 δολάρια.

Η SodaStream International ενισχύθηκε κατά 1%, καθώς εντείνεται η φημολογία ότι βρίσκεται σε συνομιλίες για ενδεχόμενη εξαγορά της.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, αμετάβλητος διατηρήθηκε ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, ενώ αν εξαιρεθούν οι ευμετάβλητες κατηγορίες των τροφίμων και της ενέργειας καταγράφηκε αύξηση 0,2%.

Κατά τη διάρκεια των 12 τελευταίων μηνών, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 1,8%, κάτω από την πρόσφατη άνοδο 2% του Μαΐου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ