Αγορές: Σε νέα ιστορικά υψηλά οι αμερικανικοί δείκτες

Στην χθεσινή ομιλία της, η Τζάνετ Γέλεν δεν προσπάθησε να ευχαριστήσει κανένα κρατώντας τις ισορροπίες, γνωρίζοντας το δύσκολο ρόλο που έχει αναλάβει. Η ακρόασή της μπροστά στην επιτροπή γερουσίας των ΗΠΑ ολοκληρώθηκε, και αναμένεται να πάρει το πράσινο φως την επόμενη εβδομάδα για να ξεκινήσει το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει στη Fed.

Τα χρηματιστήρια “πέταξαν” σε νέα ιστορικά υψηλά με τον S&P 500 να αγγίζει τις 1.790 μονάδες στο Τόκιο, και τον Dow Jones να φτάνει τις 15.887. Μεγάλη και η σημερινή ανοδική κίνηση του Nikkei που σε μια εξαιρετική εβδομάδα περνά πάνω από τις 15.000 μονάδες. Μικρές ήταν οι κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος από το άνοιγμα της ημέρας, με τα σημαντικότερα κέρδη να καταγράφονται για τα commodity currencies. Το AUD/USD ήταν ο “μαγνήτης” στις ασιατικές συνεδριάσεις με το +0.30%, με το NZD/USD να ακολουθεί.

Η σημερινή τελευταία ημέρα της εβδομάδας έχει σημαντικές ανακοινώσεις για την ευρωζώνη, με τον πληθωρισμό να έρχεται και πάλι στο προσκήνιο και να αναμένεται μειωμένος από τον περασμένο μήνα στο -0.1% από το 0.5% του Σεπτεμβρίου. Οι ανακοινώσεις από πλευράς Αμερικής που θα πρέπει να προσέξουμε είναι η βιομηχανική παραγωγή στις 16:15, αναφέρει η FXCM.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ