Καινοτομία και υψηλή τεχνολογία στη φετινή ΔΕΘ

Καινοτομία, υψηλή τεχνολογία και ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, που καλύπτει κάθε γούστο και ηλικία, προσφέρει η 78η ΔΕΘ, η οποία φιλοδοξεί να δημιουργήσει νέους ψυχαγωγικούς θεσμούς και να αποτελέσει ξανά εκτός από εμπορικό και ένα μείζον γεγονός διασκέδασης για όλους τους επισκέπτες της.
 
Ειδικότερα, το μεγαλύτερο gaming event της χρονιάς, φιλοξενείται στο περίπτερο 17 της ΔΕΘ, το οποίο στο πλαίσιο του θεματικού αφιερώματος E-Gaming, μεταμορφώνεται με επίκεντρο τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, την εκπαίδευση και το urban lifestyle.
 
Παρουσιάσεις παιχνιδιών, κονσόλες, PC, card games, graffiti, parkour mini-park και πάνω από 40 διαφορετικές δραστηριότητες για το κοινό θα πραγματοποιούνται καθόλη τη διάρκεια της ΔΕΘ.
 
Ενδεικτικά αναφέρονται ορισμένα μόνο από τα τουρνουά ηλεκτρονικών παιχνιδιών, που είναι τα εξής (το εκτενές πρόγραμμα των εκδηλώσεων του E-Gaming είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.egaming.gr):
– League of Legends 5v5 με online qualifiers που θα οδηγήσουν τις 8 καλύτερες ομάδες στο mega-LAN event της Έκθεσης “North Stage Legends”. Mε τις ομάδες να διεκδικούν 4.000 Ευρώ και την απόλυτη εμπειρία ηλεκτρονικού αθλητισμού στο μεγαλύτερο εγχώριο τουρνουά που έγινε ποτέ!
– Μεγάλα τουρνουά Starcraft II, PES και Fifa, Halo και Injustice, με βραβεία άνω των 1.500 ευρώ στο σύνολο.
– Ανάδειξη του Ultimate Gamer, που θα διαγωνιστεί σε ένα πλήθος ειδών videogames, θα αποδείξει σε όλους ότι είναι ο καλύτερος gamer της Ελλάδας και θα κερδίσει ένα μεγάλο βραβείο.
 
Η υψηλή τεχνολογία δεν θα είναι παρούσα μόνο στο αφιέρωμα E-Gaming, αλλά και σ’ όλους τους χώρους της 78ης ΔΕΘ, καθώς μετά από 14 περίπου χρόνια, θα υπάρχει ξανά ηλεκτρονικό εισιτήριο εισόδου. Ακόμη, θα παρέχεται δωρεάν WI-FI για εκθέτες και επισκέπτες (μετά τη λήξη της 78ης ΔΕΘ σε επιλεγμένους χώρους θα εξακολουθήσει να υπάρχει free wi-fi καθόλη τη διάρκεια του χρόνου), ενώ με mobile εφαρμογή ο επισκέπτης θα μπορεί να βρίσκει από το smartphone του (Android & IOS), εκθέτες, εκθέματα, εκδηλώσεις κλπ.
 
Οι καινοτομίες της 78ης ΔΕΘ δεν σταματούν εδώ, αλλά συνεχίζονται με την πρωτότυπη προβολή μέσων εναλλακτικής μετακίνησης με την “Εβδομάδα Ποδηλάτου ΔΕΘ”.
 
Στο χώρο της Πλατείας ΧΑΝΘ θα είναι προς διάθεση ποδήλατα για βόλτα όλες τις ώρες λειτουργίας της έκθεσης, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης 11/9 θα διοργανωθεί ποδηλατοδρομία σε ιστορικά σημεία της πόλης (Καμάρα, Αγ. Σοφία, Λευκός Πύργος, κλπ) με αφετηρία και τερματισμό στην ΔΕΘ.
 
Παράλληλα, σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα διεξάγεται “κυνήγι θησαυρού“, το οποίο θα λειτουργήσει ως εξής: σε 4 σημεία εντός της ΔΕΘ θα είναι τοποθετημένα ισάριθμα χάρτινα ποδήλατα. Οι επισκέπτες θα ενημερώνονται με προωθητικό υλικό στις εισόδους, ώστε να πάρουν μέρος στο παιχνίδι.  
 
Όταν εντοπίσουν τα ποδήλατα, θα τα φωτογραφίζουν με το κινητό τους και θα τα ανεβάζουν στο Facebook της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ώστε να πάρουν μέρος σε διαγωνισμό. Οι νικητές θα κερδίσουν ποδήλατα, που θα κληρωθούν την Κυριακή 15/09.
 
Οι παράλληλες εκδηλώσεις συνεχίζονται με το Music Band Festival, που θα πραγματοποιείται καθημερινά από τη Δευτέρα 9/9 από τις 19:30-21:30 σε εξέδρα απέναντι από το περίπτερο 6.
 
Το Music Band Festival φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα νέο μουσικό γεγονός-θεσμός για τη ΔΕΘ, όπου θα δίνεται βήμα σε αξιόλογα μουσικά σχήματα της Θεσσαλονίκης. Φέτος μεταξύ άλλων θα εμφανιστούν τα συγκροτήματα Black Bacon, The Updates, The Family Idiot, Device, Think a Name, Kazoo, The Sfentones, DeCho κα..
 
Οι εκδηλώσεις της 78ης ΔΕΘ έχουν να παρουσιάσουν και εντυπωσιακό ακροβατικό θέαμα, όπως το Ντουέτο Vertical Dance (ακροβατικός χορός σε τοίχο), που είναι μία παράσταση με σχοινιά, ένα show ισορροπίας, τεχνικής και ακρίβειας, υπό τους ήχους μουσικής (από την Τετάρτη 11/9-Κυριακή 15/9 καθημερινά στις 19:45 στον τοίχο του περιπτέρου 9). Ακόμη, σε ένα τεντωμένο σύρμα δεμένο μεταξύ του Περιπτέρου 7 και του Πύργου του ΟΤΕ, μία μηχανή και τρεις ακροβάτες θα κάνουν ριψοκίνδυνα νούμερα, χωρίς δίχτυ προστασίας (καθημερινά στις 19:00 και 21:00, ενώ τα δύο Σαββατοκύριακα και στις 12:30).
 
Μοναδική και χωρίς προηγούμενο στη ΔΕΘ είναι και η φετινή παρουσία του Πατρινού Καρναβαλιού, στον υπαίθριο χώρο του περ. 14, όπου οι επισκέπτες θα πάρουν μία γεύση από τις εκδηλώσεις και τη ζωντάνια του. Στο πλαίσιο των πρόδρομων εκδηλώσεων της ΔΕΘ, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου θα παρελάσει μουσικό άρμα και καρναβαλιστές σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης (θα ξεκινήσει στις 19:00 από την πύλη της ΧΑΝΘ).
 
Το Πατρινό Καρναβάλι διοργανώνει και το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, από τις 12:00-14:00 στην πλατεία Αριστοτέλους, διαδραστικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.