Περνούσαν κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ μέσα σε… χαλιά

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ σημείωσε μία μεγάλη επιτυχία, όταν ανακάλυψε 24 κιλά κοκαΐνης μέσα σε… χαλιά, τα οποία ανήκαν σε έναν επιβάτη που ήρθε αεροπορικώς στη χώρα, από τη Νότια Αμερική. Μέχρι τώρα, η αστυνομία έχει ανακαλύψει συνολικά το διπλάσιο ποσό σε ναρκωτικές ουσίες, συγκριτικά με πέρυσι.

Η ανάπτυξη του Χονγκ Κονγκ και η ανοικτή πολιτική του προς τον υπόλοιπο κόσμο, έχουν ως «παρενέργεια» την αύξηση στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Ενώ στην υπόλοιπη Κίνα, η ποινή για διακίνηση ναρκωτικών μπορεί να είναι μέχρι και εκτέλεση, στο Χονγκ Κονγκ είναι απλά ισόβια κάθειρξη, αποτελώντας άλλον ένα παράγοντα για την αύξηση των σχετικών υποθέσεων. Συγκεκριμένα, η αστυνομία είχε κατασχέσει 600 κιλά κοκαΐνης το 2010 και 800 κιλά το 2011, ενώ μόνο τον Ιούλιο του 2012, βρήκαν 649 κιλά κοκαΐνης σε ένα container.

Αν και οι έμποροι ναρκωτικών δεν στερούνται φαντασίας, δεν είναι τόσο εύκολο όσο πιστεύουν για να ξεφύγουν από την αστυνομία του Χονγκ Κονγκ. Χαρακτηριστικά, οι αρχές έχουν ανακαλύψει ναρκωτικά σε γυναικείες τσάντες, μαξιλαράκια, αφίσες, άλμπουμ με φωτογραφίες, ακόμα και σε βάτες για τους ώμους!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ