Β. Σόιμπλε: “Σεβασμός για τις προσπάθειες της Ελλάδας”

Τον βαθύ του σεβασμό στις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα μας να βγει από την κρίση, κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφαργκ Σόιμπλε, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στο Χίλτον με θέμα: “Creating the right environment for Growth”.

Όπως διαπίστωσε ο Β. Σόιμπλε, αν και τα προβλήματα ακόμη υφίστανται στη χώρα μας κυρίως με την ανεργία στο “κόκκινο”, ωστόσο έχουν γίνει μεγάλα βήματα για τη βελτίωση των οικονομικών δομών.

“Αν τα καταφέρετε θα τα έχουμε καταφέρει μαζί”, υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός, ενώ τόνισε “πως πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν όλες οι κρατικές υπηρεσίες στην Ελλάδα, να ανοίξουν οι αγορές και να συμμετάσχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη βιώσιμη ανάπτυξη”.

Όσον αφορά την πολυσυζητημένη οικονομική στήριξη της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ο Β. Σόιμπλε γνωστοποίησε ότι “η Γερμανία προτίθεται να επενδύσει χρήματα στη χώρα μας όταν θα λειτουργήσει το Αναπτυξιακό Ταμείο”.

“Αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ενώ χαρακτήρισε “ως ευκαιρία για την Ελλάδα την κρίση για να ξεπεράσει το πρόβλημα της“.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ