Το Ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο origami του κόσμου διεκδικεί η Αθήνα

Τη δημιουργία του μεγαλύτερου χάρτινου μωσαϊκού στον κόσμο φτιαγμένου με την τέχνη origami προγραμματίζει για το Μάρτιο του 2014 ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την Μυρτώ Δημητρίου, τη μοναδική Ελληνίδα Instructor Origami. Η origami είναι η εικαστική τέχνη της χαρτοδιπλωτικής που προέρχεται από την Ιαπωνία και έχει βρει “θαυμαστές” σε πολλές χώρες του κόσμου.

Η Μ. Δημητρίου, κοινωνική ανθρωπολόγος, είναι κάτοχος του Ρεκόρ Γκίνες για τη δημιουργία του μεγαλύτερου origami του κόσμου σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης στις 31 Μαΐου του 2012. Μετά από την εκπαίδευση πάνω από 10.000 ατόμων, δημιούργησαν την εικόνα του Λευκού Πύργου σε 403 τμ., στην πλατεία Αριστοτέλους με 40.000 χάρτινα λουλούδια, κατακτώντας έτσι το Ρεκόρ Γκίνες.

myrto dimitriou_origami_guiness world recordΕπόμενος στόχος είναι η κατάκτηση ενός νέου Ρεκόρ Γκίνες, αυτή τη φορά στην Αθήνα. Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάτω από την αιγίδα της Ιαπωνικής Πρεσβείας, από τον Οκτώβριο 2013 – Μάρτιο 2014 θα πραγματοποιούνται έκθεση, παρουσιάσεις  και εργαστήρια origami στο Πολιτιστικό Κέντρο Κάτω Πετραλώνων. Τα εργαστήρια θα παρακολουθήσουν μαθητές Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και ενήλικες, με το κόστος συμμετοχής να ανέρχεται σε 5 ευρώ.

Στις 18 Μαρτίου 2014 στο Γήπεδο του Μετς με τη συμμετοχή πάνω από 20.000 ατόμων θα δημιουργηθεί η εικόνα μιας πελώριας κουκουβάγιας (ως σύμβολο σοφίας και έμβλημα της Αθήνας) χρησιμοποιώντας ως μονάδα
χάρτινα λουλούδια, σε 500 τμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ