Μία “νέα, γενναία πόλη” αποκαλύπτει το TEDxKalamata

Τις πόρτες της πόλης σε έναν γενναίο νέο κόσμο ανοίγει το δεύτερο TEDxKalamata και τίτλο “Brave New World” που διεξάγεται στις 26 και 27 Ιουλίου.

O κόσμος αλλάζει και είναι επιτακτική ανάγκη να δούμε αυτές τις αλλαγές, να γνωρίσουμε τους ανθρώπους που τις οδηγούν και να μιλήσουμε για το πως μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για μια πόλη/κοινωνία, είναι το μήνυμα των διοργανωτών. Aκαδημαϊκοί, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και οραματιστές θα προτείνουν τρόπους ένταξης βέλτιστων πρακτικών και καινοτόμων ιδεών σε μία νέα γενναία πόλη.

To TEDxKalamata 2013 είναι το πρώτο TEDx στον κόσμο όπου θα λάβει μέρος σε δύο ιστορικούς χώρους καθώς και το πρώτο καλοκαιρινό TEDx στην Ελλάδα. Στις 26/07 θα βρεθεί στο Κάστρο Καλαμάτας και στις 27/07 στο Εκκλησιαστήριο Αρχαίας Μεσσήνης. Θα παραβρεθούν 18 ομιλητές απο 10 χώρες και 50 εθελοντές.

Η Αρχαία Μεσσήνη είναι μια από τις πιο σημαντικές σε μέγεθος, μορφή και διατήρηση πόλεις της αρχαιότητας. Το Εκκλησιαστήριο της αρχαίας Μεσσήνης, χρονολογείται στα τέλη του 3ου αιώνα π. Χ. και ανήκει στο συγκρότημα του Ασκληπιείου.

Το κάστρο της Καλαμάτας είναι ενταγμένο στον πολεοδομικό ιστό της πόλης και αποτελεί τυπικό δείγμα φραγκικών κάστρων της Πελοποννήσου. Φιλοξενεί παραστάσεις θεάτρου, χορού και μουσικής και έχει ταυτιστεί με τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Οι διοργανωτές προσκαλούν όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν το δεύτερο TEDxKalamata να επιβεβαιώσουν την εγγραφή τους άμεσα εδώ, καθώς έχει απομείνει περιορισμένος αριθμός διαθέσιμων εισιτηρίων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ