Gnosis: “Το επιχειρείν στην εκπαίδευση”

Η έννοια της επιχειρηματικότητας έχει ακουστεί πολλάκις τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, πότε θετικά, πότε όχι τόσο θετικά. Επιχειρηματικότητα για πολλούς σημαίνει καινοτομία, σημαίνει αύξηση της απασχόλησης και ανάπτυξη της οικονομίας, σημαίνει φρέσκες ιδέες και πρακτικές. Για άλλους, σημαίνει διοίκηση, τεχνολογία, μάνατζμεντ αλλά και για άλλους τεχνοκρατισμό, εστίαση μόνο στο κέρδος και… μόδα.

Για τον χώρο της εκπαίδευσης όμως χρησιμοποιείται κυρίως σε τρεις περιπτώσεις:
Ανάπτυξη της κουλτούρας της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στους μαθητές και φοιτητές: πώς μπορεί το θέμα αυτό να προσεγγιστεί μέσα από το πρόγραμμα σπουδών, διαγωνισμούς καινοτομίας και εκπαίδευση σε ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων;
Ανάπτυξη νέων ιδεών σε επιχειρηματικά βιώσιμα σχέδια που απαντούν σε συγκεκριμένες ανάγκες της εκπαίδευσης.
Ανάπτυξη επιχειρηματικής κουλτούρας, με έμφαση στην καινοτομία και την δημιουργικότητα, σε ήδη υπάρχοντες εκπαιδευτικούς οργανισμούς και συστήματα.

Με τις δύο τελευταίες περιπτώσεις θα ασχοληθεί η επόμενη μηνιαία συνάντηση του δικτύου για την εκπαίδευση GNOSIS:  με το πώς δηλαδή κάποιος που αφουγκράζεται μία ανάγκη στον χώρο της εκπαίδευσης, μπορεί να αναπτύξει μία ιδέα σε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό σχέδιο, ώστε να πετύχει την αλλαγή που νιώθει ότι χρειάζεται.

Στη συνάντηση θα παρουσιαστούν συγκεκριμένες ιδέες και παραδείγματα οργανισμών και πρωτοβουλιών που υποστηρίζουν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Η συνάντηση θα διεξαχθεί στις 25 Ιουνίου στις 18:30 στους χώρους της Metavallon (Κρέοντος 25, Αθήνα). Το αναλυτικό πρόγραμμα, οι ομιλητές και η διαδικασία εγγραφής βρίσκονται εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ