Κορυφαίοι διαχειριστές κεφαλαίων σε εκδήλωση Wealth Management της Eurobank

Τις εκτιμήσεις επτά κορυφαίων διαχειριστών κεφαλαίων διεθνώς, για τις τρέχουσες διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, τις επενδυτικές ευκαιρίες  και τους κινδύνους στις παγκόσμιες αγορές, παρακολούθησαν 150 περίπου μεγάλοι πελάτες της Eurobank σε εκδήλωση Wealth Management που διοργάνωσε η Διεύθυνση Private Banking της τράπεζας.

Συγκεκριμένα παρουσιάσεις έγιναν από τους διεθνείς οίκους:
– Schroders
– Amundi Asset Management
– PIMCO
– Morgan Stanley Investment Management
– JP Morgan Asset Management
– Franklin Templeton Investments και
– Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ

Ανώτερα εξειδικευμένα στελέχη των παραπάνω επενδυτικών οίκων που συνεργάζονται αρμονικά με την Eurobank τα τελευταία χρόνια, ανέπτυξαν τις εκτιμήσεις τους για τη διεθνή οικονομική συγκυρία, την πορεία των επιτοκίων και των ισοτιμιών και τις προοπτικές ανάπτυξης και ανέλυσαν τις, κατά την κρίση τους, πιο ελκυστικές διεθνείς επενδυτικές τοποθετήσεις, σήμερα. Οι 150 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να ακούσουν τις τοποθετήσεις των διεθνών οίκων αλλά και να θέσουν ερωτήσεις.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Νικόλαος Καραμούζης και συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο επικεφαλής του Private Banking του ομίλου Δήμος Αρχοντίδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι βασικός στόχος του Private Banking της Eurobank ήταν και παραμένει η συνεχής βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πελάτες της.

H Eurobank παραμένει  σήμερα ο μεγαλύτερος Έλληνας διαχειριστής κεφαλαίων μεγάλων ιδιωτών πελατών Private Banking στην Ελλάδα και διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 6,5 δισ. ευρώ περίπου, μέσω των σημείων παρουσίας της τράπεζας σε  Ελλάδα, Λουξεμβούργο και Κύπρο, με πάνω από 5.000 πελάτες, ελληνικές οικογένειες. Μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ παραμένει επίσης ο μεγαλύτερος διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων στην Ελλάδα, με συνολικά κεφάλαια υπό διαχείριση 2,8 δισ. ευρώ και 80.000 περίπου πελάτες.

Η τράπεζα έχει συνάψει στρατηγική συνεργασία με 13 διακεκριμένους, διεθνείς επενδυτικούς οίκους μέσω των οποίων παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης των πελατών της τράπεζας σε περισσότερα από 1.200 αμοιβαία κεφάλαια, τα οποία παρακολουθεί συστηματικά εξειδικευμένη Fund Selection ομάδα της τράπεζας. Τα AUM ιδιωτών και θεσμικών πελατών, που έχουν τοποθετηθεί  σήμερα στους παραπάνω ξένους θεσμικούς διαχειριστές είναι περίπου 1 δισ. ευρώ,  σημαντικό ποσό, που καταδεικνύει ότι η συνεργασία με τους διεθνείς διαχειριστές αποδίδει καρπούς και ικανοποιεί τις ανάγκες των πελατών.

Οι υπηρεσίες του Private Banking της Eurobank στόχο έχουν να προστατεύσουν και να επαυξήσουν την περιουσία των πελατών της σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο παγκόσμιο και εγχώριο περιβάλλον, βελτιώνοντας διαρκώς την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών με ανταγωνιστική τιμολόγηση, αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες, εναλλακτικά δίκτυα εξυπηρέτησης και ένα ικανό, εκπαιδευμένο και κινητοποιημένο προσωπικό. Στο πλαίσια της διεύρυνσης των επιλογών έχει υιοθετηθεί η έννοια της Ανοικτής Αρχιτεκτονικής (Open Architecture) σε σχέση με την πλατφόρμα των παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων. Η έννοια της Ανοικτής Αρχιτεκτονικής “βλέπει” τη διαχείριση των χαρτοφυλακίων σε παγκόσμιο επίπεδο (Think Locally, Act Globally).
Στόχος της τράπεζας είναι να κερδίζει καθημερινά την εμπιστοσύνη των πελατών της χτίζοντας μια ολοκληρωμένη μακροχρόνια σχέση μαζί τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ