“Έφαγαν” μήνυση για την ΕΡΤ Στουρνάρας – Κεδίκογλου

Μήνυση εναντίον των δύο αρμόδιων υπουργών Γ. Στουρνάρα και Σ. Κεδίκογλου κατέθεσαν οι πρόεδροι τριών δημοσιογραφικών σωματείων (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΤΕΡ) για τη μη εφαρμογή της δικαστικής απόφασης του ΣτΕ για την άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης, παρότι έχουν ήδη περάσει σχεδόν 48 ώρες από τότε που εκδόθηκε.

Στη μηνυτήρια αναφορά τονίζεται ότι Στουρνάρας και Κεδίκογλου δεν έχουν πράξει όσα θα έπρεπε για να εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση και επισημαίνεται ότι η Digea στο κανάλι 52 εκπέμπει “μπάρες” υπό το όνομα της ΝΕΡΙΤ, η οποία νομικά δεν υφίσταται.

Υπενθυμίζεται πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γ. Στουρνάρας μηνύεται, παρά το σύντομο υπουργικό του “βίο” για μη εφαρμογή δικαστικής απόφασης, καθώς το Δεκέμβριο του 2012 μηνύσεις κατά του Γ. Στουρνάρα είχαν κατέθεσαν Χρυσή Αυγή και Ινστιτούτο του Καταναλωτή σχετικά με την τότε παραγγελία του υπουργού προς τη ΔΕΗ να συνεχίσει να εισπράττει το “χαράτσι” παρά αντίθετη δικαστική απόφαση.

Τη μήνυση σε βάρος Στουρνάρα – η οποία στρέφεται και κατά παντός άλλου υπευθύνου – εκ μέρους της Χρυσής Αυγής είχε καταθέσει στην εισαγγελία Πρωτοδικών ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης και αφορούσε τα αδικήματα της πρόκλησης σε τέλεση αδικήματος, παρότρυνσης υφισταμένων σε ανοχή, παράβασης καθήκοντος και μη συμμόρφωσης σε δικαστική απόφαση, ενώ για την ίδια απόφαση του υπ. Οικονομικών μήνυση εναντίον του αλλά και του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού είχε καταθέσει και ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ, Γιώργος Λεχουρίτης, ο οποίος ζητούσε να συλληφθούν οι δύο άνδρες, καθώς δεν εφάρμοζαν δικαστική απόφαση και παραβιάζουν άρθρα του Συντάγματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ