Έντονη αποστροφή στο ρίσκο από τους επενδυτές

Άσχημη προδιαγράφεται η συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς το κλείσιμο της Ασίας ήταν εξαιρετικά αρνητικό με το Nikkei να καταγράφει απώλειες πάνω από 6,00% και το γεν να ενισχύεται σημαντικά.

Οι απώλειες από τα πρόσφατα υψηλά της ισοτιμίας USD/JPY προσεγγίζουν τα 1000 pips ενώ μεγάλες είναι οι απώλειες για όλα τα ζεύγη του γεν, αναφέρει, στο πρωινό σχόλιο της η FXCM.

Όσον αφορά το Nikkei, οι απώλειες από τα υψηλά της 22ας Μαΐου έφθασαν το 20% και ο ιαπωνικός δείκτης έχει εισέλθει και πάλι σε πτωτική τάση. Το δολάριο εξακολουθεί να δέχεται πλήγμα με την ισοτιμία EUR/USD να οδεύει προς τα 1,3400. Η μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση της ισοτιμίας έχει ενισχυθεί και αναμένουμε ακόμα μεγαλύτερη άνοδο.

Πιέσεις δημιούργησε η νέα έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία προβλέπει ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας κατά 2,2% για το 2013 έναντι 2,4% που ήταν η προηγούμενη μέτρηση, ενώ καλεί και τις κεντρικές τράπεζες να αποσύρουν τη στήριξή τους προς την οικονομία.

Είναι προφανές ότι, το πρόβλημα έχει διπλή φύση: από τη μια απαιτείται σταθερότητα στην παγκόσμια οικονομία και από την άλλη χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη. Αυτά τα δύο όμως, δεν είναι εύκολο να συνυπάρξουν και όσο η στήριξη προς την οικονομία αυξάνεται, τόσο περισσότερο αποσταθεροποιείται η παγκόσμια οικονομία, αναφέρει, τέλος, η FXCM.

Γράφημα DAX

GRAPH_FXCM_DAX_130613_454

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ