Τέλος εποχής για την ΑΕΚ

Μετά από 34 χρόνια, η ΠΑΕ ΑΕΚ παύει ουσιαστικά να υφίσταται από σήμερα, Παρασκευή, αφού η γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε, όπως ήταν αναμενόμενο, την εκκαθάριση της εταιρείας.

Έτσι η Ένωση μετατρέπεται έτσι σε ερασιτεχνικό σωματείο και θα μετάσχει την επόμενη περίοδο στην ανώτατη ερασιτεχνική κατηγορία, δηλαδή τη Γ’ Εθνική, απαλλασσόμενη όμως από το μεγαλύτερο μέρος των δυσβάσταχτων χρεών που συσσωρεύτηκαν τα τελευταία χρόνια.

Ο μέχρι τώρα πρόεδρος της ΠΑΕ, Ανδρέας Δημητρέλος, ορίστηκε ως εκκαθαριστής, συνεπικουρούμενος από τον Αλέξη Αλεξίου (ως δικηγόρο) και έναν ορκωτό λογιστή. Παράλληλα, ορίστηκε επιτροπή από τους Οικονομόπουλο, Αλεξίου, Βαλασσόπουλο και Κοτσώνη, οι οποίοι θα συνεχίσουν τη δικαστική διεκδίκηση χρημάτων από την οικογένεια Ψωμιάδη, αλλά και το ποσοστό μεταπώλησης από την πρόσφατη μεταγραφή του Στέφανο Σορεντίνο στην Παλέρμο.

Εφόσον υπάρξουν έσοδα από αυτές τις διεκδικήσεις, εκχωρούνται στους Αλεξίου, Βαλασσόπουλο και Οικονομόπουλο, οι οποίοι με τη σειρά τους θα τα δώσουν σε πιστωτές της ΠΑΕ (προτεραιότητα έχουν το Δημόσιο και οι εργαζόμενοι). Σημειώνεται ότι στο σημείο αυτό υπήρξαν διαφωνίες, αφού μικρομέτοχοι υποστήριξαν πως ό,τι χρήματα προκύψουν από τις υποθέσεις Ψωμιάδη και Σορεντίνο θα πρέπει να εκχωρηθούν στην ερασιτεχνική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ