EIT Jumpstarter: Αυτές είναι οι ομάδες που κέρδισαν έπαθλα αξίας 70 χιλ. ευρώ

Πραγματοποιήθηκε, στις 14 Νοεμβρίου 2019, ο μεγάλος τελικός του EIT Jumpstarter, του διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά με στόχο να εντοπίσει και να υποστηρίξει τις πιο καινοτόμες ιδέες στους τομείς της υγείας, των τροφίμων και των πρώτων υλών.

Ο διαγωνισμός αυτός διοργανώνεται από τρία hubs του EIT, τo EIT RawMaterials, Το EIT Health και το EIT Food και αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την επικύρωση μιας επιχειρηματικής ιδέας, την ανάπτυξη επιχειρηματικού σχεδίου αλλά και την προώθηση της ιδέας σε επενδυτές. Το EIT Jumpstarter πραγματοποιείται σε δύο περιόδους – έξι επιχειρηματικά bootcamps την άνοιξη και περαιτέρω συμβουλευτικές και εκπαιδευτικές συνεδρίες εκπαίδευσης το φθινόπωρο.

Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 90 ομάδες από 13 χώρες, οι οποίες παρακολούθησαν και τις δύο περιόδους. Στη συνέχεια επιλέχθηκαν οι έξι καλύτερες ομάδες σε κάθε κατηγορία -Τρόφιμα, Υγεία, Πρώτες Ύλες- οι οποίες και συμμετείχαν στον τελικό που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Λετονία. Από αυτές, οι καλύτερες κέρδισαν έπαθλα συνολικής αξίας 70 χιλιάδων ευρώ.

Οι νικητές

EIT RawMaterials:

Στην κατηγορία των Πρώτων Υλών, την πρώτη θέση κατέκτησε η UP Catalyst (Εσθονία), η οποία έχει αναπτύξει μια βιώσιμη τεχνολογία για την παραγωγή συνθετικού γραφίτη, γραφενίου και διάφορων καταλυτών από δευτερογενείς πρώτες ύλες.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Nordic Carbon (Φινλανδία) της οποία η τεχνολογία παράγει υλικά από άνθρακα που χρησιμοποιούνται για να βελτιστοποιήσουν τις κυψέλες καυσίμων.

Τέλος, τρίτη “ήρθε” η MiningSandboxAR (Εσθονία) η οποία βοηθά εταιρείες που πραγματοποιούν εξορύξεις να απλουστεύουν τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων τους.

EIT Health:

Στην κατηγορία της Υγείας, νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η iLoF, με ένα προϊόν που παρακολουθεί τους ασθενείς που συμμετέχουν σε κλινικές δοκιμές για το Alzheimer, χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη για να μετασχηματίσει την ανακάλυψη φαρμάκων.

Δεύτερη στην κατηγορία αναδείχθηκε η Ligence από τη Λιθουανία με μια λύση που χρησιμοποιεί Deep Learning για να αυτοματοποιήσει το υπερηχογράφημα καρδιάς.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε η iBioTHEx από την Ιταλία η οποία σχεδιάζει να αναπτύξει ένα νέο φάρμακο κατά της καχεξίας.

EIT Food:

Την πρώτη θέση στην κατηγορία των τροφίμων κέρδισε η 2BNanoFood, που θα παράγει και θα εμπορευματοποιεί λύσεις που βασίζονται σε βιολογικά υλικά, με στόχο την αντικατάσταση των συνθετικών υλικών στα τρόφιμα.

Την δεύτερη θέση “κατέκτησε” η RapidPricer B.V, μια λύση που βοηθά τους λιανοπωλητές να αυξήσουν τα περιθώρια κέρδους και να μειώσουν τα απόβλητα τους.

Τέλος, τρίτη στην κατηγορία “ήρθε” η FiberBio, της οποία τα πλούσια σε φυτικές ίνες προϊόντα είναι φτιαγμένα από ανακυκλωμένα φρούτα, λαχανικά και σπόρους, τα οποία επί του παρόντος απορρίπτονται κατά την παραγωγή χυμών και ελαίων.

The post EIT Jumpstarter: Αυτές είναι οι ομάδες που κέρδισαν έπαθλα αξίας 70 χιλ. ευρώ appeared first on Startupper.gr.

Πρώτη δημοσίευση στο startupper.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ