Μεγάλη αύξηση των ρομποτικών εργασιών στις ασφαλιστικές εταιρείες μέχρι το 2024

Νέα μελέτη της Juniper Research “έδειξε” ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες θα δαπανήσουν 634 εκατ. δολάρια για λύσεις αυτοματοποιημένων υπολογιστικών εργασιών (Robotic Process Automation – RPA)έως το 2024, καταγράφοντας αύξηση 245% από τη φετινή χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας ξόδεψαν 184 εκατ. δολάρια γι’ αυτόν τον σκοπό.

Η μελέτη Robotic Process Automation in Telecoms & Insurance: Vendor Positioning, Strategies & Forecasts 2019-2024, έδειξε ότι η υιοθέτηση λύσεων RPA θα βοηθήσει τους ασφαλιστές να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήματα.

Οι ασφαλιστές της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης “μπροστά” στις επενδύσεις

Η Juniper Research προβλέπει ότι η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη θα “ηγηθεί” στην υιοθέτηση τέτοιων λύσεων τα επόμενα 5 χρόνια, με το 65% των ασφαλιστικών εταιριών να υιοθετούν την τεχνολογία μέχρι το 2024. Η έρευνα έδειξε, επιπλέον, ότι το RPA θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα για την αποτελεσματικότητα των εταιρειών στο μέλλον και παρότρυνε τους πωλητές να εξασφαλίσουν την αποτελεσματική ενσωμάτωση της AI έτσι ώστε το σύστημα αυτοματοποιημένων εργασιών να μπορεί να χειριστεί σημαντικά καθήκοντα με αξιόπιστο τρόπο.

Η ερευνήτρια Maite Bezerra παρατήρησε: “Παρόλο που η αυτοματοποίηση μπορεί να αποφέρει αποτελέσματα σε λίγες εβδομάδες, η δυνατότητα επεκτασιμότητας μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν τα bots μάθουν πώς να λειτουργούν εκτός προσομοιωμένων περιβαλλόντων. Τα Bots πρέπει να εκπαιδεύονται συνεχώς για να κατανοούν τις εξαιρέσεις και τις μη γραμμικές διαδικασίες, ή οι εταιρείες κινδυνεύουν να απομείνουν με περιορισμένη απόδοση της επένδυσής τους στο RPA”.

Η ελληνική “πρόταση” στο RPA

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική Softomotive είναι ένας σημαντικός παίκτης στην αγορά των αυτοματοποιημένων υπολογιστικών εργασιών. Η Startup, που ιδρύθηκε το 2005 στην Αθήνα από τον Μάριο Σταυρόπουλο και τον Αργύρη Κανίνη, σήκωσε πέρυσι 25 εκατ. ευρώ, σε μία από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις που έχει λάβει ποτέ ελληνική Startup.

Πηγή: Startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ