Τα δικαστήρια “πάντρεψαν” τη Liverpool με την Nike

Τα δικαστήρια έδωσαν τελικά τέλος στην διαμάχη για το ποία εταιρεία θα “ντύνει” την Liverpool, καθώς New Balance και Nike έλυσαν τελικά τις διαφορές τους στις αίθουσες. 

Η New Balance είχε συμβόλαιο 5 ετών με την δημοφιλή αγγλική ομάδα, το οποίο με την λήξη του επέτρεψε στην Nike να προχωρήσει σε προσφορά. Στους όρους όμως του συμβολαίου υπήρχε ο όρος πως αν η New Balance μπορούσε να προσφέρει το ίδιο ποσό με όποια εταιρεία “έμπαινε” στο παιχνίδι, τότε θα είχε προτεραιότητα για την υπογραφή νέου συμβολαίου. 

Η Nike έκανε προσφορά περίπου 75 εκατ. λίρες το χρόνο, προσφορά που ισοφάρισε αμέσως η New Balance με την πρωταθλήτρια Ευρώπης όμως να αποφασίζει υπέρ της Nike, κάτι που οδήγησε τις τρεις πλευρές στα δικαστήρια τα οποία κλήθηκαν να αποφασίσουν για την συνέχεια. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, από την πλευρά της, υποστήριξε πως η New Balance δεν ήταν σε θέση να ματσάρει την προσφορά της Nike, άποψη με την οποία συμφώνησαν οι δικαστές, ανοίγοντας τελικά τον δρόμο για τον σύλλογο.

Η συμφωνία που κλείστηκε τελικά με την Nike, προβλέπει πως εκτός των 75 εκατ. λιρών από την Nike το χρόνο, η Liverpool θα έχει και έσοδα από τις πωλήσεις φανελών και άλλων αντικειμένων με τα διακριτικά της. 

«Ως brand, η Nike αντικατοπτρίζει τις φιλοδοξίες μας για εξέλιξη. Ευχαριστούμε τη New Balance για τη στήριξη και τη συνεργασία τα τελευταία χρόνια» ανέφερε ο επικεφαλής του διαφημιστικού τμήματος και managing director των πρωτοπόρων της Premier League, Μπίλι Χόγκαν.

Σύμφωνα με τις αναφορές, το deal Λίβερπουλ – Nike είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, με δεδομένο πως η ομάδα θα έχει τη δυνατότητα να κερδίζει και από τις πωλήσεις φανελών κι άλλων αντικειμένων που φέρουν τα διακριτικά της… Σημειώνεται πως η μεγαλύτερη, μέχρι σήμερα, συμφωνία ήταν αυτή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Adidas, στα 75,25 εκατ. λίρες τον χρόνο…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ