Το Μυστικό Κρύβεται στην Εμπιστοσύνη

Το ερώτημα δεν είναι αν εμπιστεύεστε την ομάδα σας. Το πραγματικό ερώτημα είναι αν η ομάδα, οι άνθρωποι σας νιώθουν ότι τους εμπιστεύεστε και τους εκτιμάτε.

Και τώρα που ετοιμαζόμαστε πια και οι τελευταίοι να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα της δουλειάς μας, είτε αυτή θα γίνει από το σπίτι είτε από το γραφείο, ένα βασικό συστατικό που όλοι επιζητούμε είναι αυτό της εμπιστοσύνης.

Δεδομένου ότι οι καταστάσεις παραμένουν ακόμα αρκετά αβέβαιες, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να νιώσουμε ότι η επικοινωνία και η εμπιστοσύνη με τον/την manager, την εταιρεία και τους συναδέλφους υπάρχει ως κινητήριος δύναμη.

To 89% των CEO’s σε μια έρευνα που έγινε ανησυχούν για την έλλειψη εμπιστοσύνης που υπάρχει στο χώρο των επιχειρήσεων και την τάση των υπαλλήλων να αποχωρούν κυρίως για περισσότερα χρήματα. Γεγονός: Μόνο το 12% των υπαλλήλων αναφέρουν ότι αποχωρούν από την εργασία τους για οικονομικούς λόγους. Το μεγαλύτερο ποσοστό δηλώνει ως λόγο αποχώρησης την έλλειψη εμπιστοσύνης και ενσυναίσθησης του manager/ηγέτη τους προς την ομάδα.

Οι ανθρώπινες σχέσεις, η σωστή επικοινωνία, η κατανόηση και η προσπάθεια ενός manager να “μπεί στα παπούτσια” κάθε μέλους της ομάδας, είναι καθοριστικό για την ομαλή συνεργασία, την παραγωγικότητα του καθενός αλλά κυρίως για το αίσθημα της εμπιστοσύνης που θα νιώσει ο καθένας χωριστά.

Τι κάνει ένα ηγέτη ικανό;

Η αντίληψη των συναισθημάτων της ομάδας του η οποία κλονίζεται έντονα όταν γίνουν λάθος χειρισμοί. Όσο και να αναλύουμε στρατηγικές, να ψάχνουμε λύσεις και να θέτουμε νέους κανόνες και στόχους, η ηγεσία δεν θα πάψει να χαρακτηρίζεται και να καθορίζεται από μια σχέση συναισθημάτων μεταξύ των ατόμων που συνεργάζονται.

Έτσι, για έναν ηγέτη που διαθέτει ειλικρινή συναισθήματα προς τα μέλη της ομάδας του, το ταξίδι μπορεί να διαρκέσει πολύ καιρό γιατί πολύ απλά, δίπλα του κάθε μέλος απολαμβάνει το συναίσθημα της εμπιστοσύνης.

Κύριο μέλημα, όπως και σε όλες τις μορφές επικοινωνίας, είναι να συντονιστούν τα συναισθήματα της ομάδας με βασικό συντονιστή τον ίδιο τον ηγέτη της ομάδας. Η έλλειψη συντονισμού συναισθημάτων οδηγεί σε τοξικό εργασιακό περιβάλλον, με την αποχώρηση να φαντάζει πολύ συχνά ως την πιο εύκολη λύση για ένα στέλεχος.

Όμως δεν υπάρχει λόγος η εξέλιξη να είναι αρνητική. Με ενέργειες που επιδεικνύουν ενσυναίσθηση και ειλικρίνεια μπορεί να θεμελιωθεί η εμπιστοσύνη ανάμεσα στα μέλη μίας ομάδας, και η όποια ομάδα να μακροημερεύσει με την ίδια σύνθεση και χωρίς απρόοπτες αποχωρήσεις.

Με άλλα λόγια, δεν μπορεί να απαιτεί ένας ηγέτης σεβασμό και εμπιστοσύνη όταν ο ίδιος δεν εκπέμπει συναισθήματα ελπίδας, ενδιαφέροντος και συμπόνοιας προς τα μέλη της ομάδας. Όταν ένας υφιστάμενος νιώθει ότι τον εκτιμούν, τότε του χαρίζουμε το κίνητρο να αποδώσει και καλύτερα. Τα μέλη μιας ομάδας εισπράττουν και αναγνωρίζουν τις πράξεις ενθάρρυνσης και εκτίμησης, στοργής και ενδιαφέροντος και παραμένουν στην ομάδα ενός ηγέτη γιατί οι σχέσεις αυτές απλά εμπνέουν εμπιστοσύνη.

Συντονίστε τα συναισθήματα σας με τα μέλη της ομάδας σας και παρόλο που μπορεί να σας φαίνεται απλουστευμένο προσπαθήστε να μετατραπείτε στον τύπο του ανθρώπου που θα σας άρεσε να κάνετε παρέα μαζί. Αναπτύξτε καλές σχέσεις με τον εαυτό σας και μπείτε σε μια τροχιά προσωπικής ανάπτυξης όπου η αυτογνωσία, η ειλικρίνεια απέναντι στον εαυτό σας και τα συναισθήματά σας θα σας εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση της ομάδας σας.

Η νέα κατάσταση την οποία διανύουμε τις ημέρες αυτές με την πανδημία, ουσιαστικά -πέρα από το φόβο που προκαλεί για την υγεία - έχει διαμορφώσει και ένα αίσθημα ανασφάλειας και αβεβαιότητας για την εργασία και την οικονομία.

Όμως, οι άνθρωποι από τη φύση μας λειτουργούμε επικοδομητικά όταν νιώθουμε ασφάλεια, όταν δεν μας κυριεύουν συναισθήματα άμυνας και όταν μπορούμε να νιώσουμε ότι μας κατανοούν και μας αντιλαμβάνονται οι γύρω μας.

Η ηγεσία, δηλαδή, περισσότερο από ποτέ, έχει εξελιχθεί σε ένα παιχνίδι συναισθημάτων που αν ξέρεις και γνωρίζεις να το “παίξεις” σωστά, τότε στο τέλος όλη η ομάδα νικά!