Νέες κυκλοφορίες: Το βιβλίο της εβδομάδας

Το βιβλίο “Το εγχειρίδιο του Ηγέτη” (Harvard Business Review) που κυκλοφόρησε στα μέσα του μήνα από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, έχει γίνει διεθνές bestseller και θεωρείται μία από τα καλύτερες εκδόσεις στον κόσμο σε θέματα ηγεσίας.

Το βιβλίο “Το εγχειρίδιο του Ηγέτη” (Harvard Business Review) που κυκλοφόρησε στις 11 Ιουνίου μήνα από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των βιβλιο-κριτικών από τις σημαντικότερες οικονομικές εφημερίδες του κόσμου καθώς θεωρείται μία από τα καλύτερες εκδόσεις στον κόσμο σε θέματα ηγεσίας (leadership). Εκτός από τις εξαιρετικές κριτικές, η αγγλική και αμερικανική έκδοση του εγχειριδίου έχουν εισέλθει στις λίστες των bestsellers στην κατηγορία των δοκιμίων (non-fiction) και σε αρκετές χώρες έχει γίνει ήδη  bestseller. 

Το βιβλίο  “Το εγχειρίδιο του Ηγέτη” (από την σειρά Harvard Business Review) είναι το μοναδικό  για να αναπτύξετε τις ηγετικές σας ικανότητες. Αποτελεί ουσιαστικά ένα “μίνι-ΜΒΑ” εξειδικευμένο σε θέματα ηγεσίας (leadership) για επιχειρηματίες, managers, founders, startuppers και φοιτητές με φιλοδοξίες για καριέρα στον χώρο των επιχειρήσεων ή στόχο την δημιουργία δικής τους εταιρείας. Εκτός από τις συνηθισμένες  λίστες με τα «10 πράγματα που πρέπει να κάνετε για να πετύχετε ως ηγέτης» και τις συμβουλές εφημερίδων, περιοδικών και blogs, το βιβλίο “Το εγχειρίδιο του Ηγέτη” σας μεταφέρει την γνώση, την μεθοδολογία και την φιλοσοφία για να αφήσετε το αποτύπωμά σας στον χώρο των επιχειρήσεων.

Με τρόπο απλό και κατανοητό εξηγεί πως πρέπει να δημιουργήστε ένα όραμα, ώστε να αποτελέσετε έμπνευση για τους άλλους (συνιδρυτές, συνεργάτες, υπαλλήλους, κ.α.)  και πως το δικό σας όραμα να ωθήσει τους άλλους να το ακολουθήσουν μαζί σας για να φτάσετε στην επιτυχία. Προτείνει όμως και δύσκολες επιλογές αφού η ηγεσία είναι ο δρόμος της επιτυχίας, της έμπνευσης, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας αλλά ταυτόχρονα της στρατηγικής σκέψης και της αποτελεσματικής υλοποίησης – απαιτεί προσωπικές θυσίες, πειθαρχία και σκληρή δουλειά.

Το βιβλίο σας προτρέπει να υιοθετήσετε την καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες και την πρωτοποριακή σκέψη. Η Ηγεσία απαιτεί προνοητικότητα, διορατικότητα και πνευματική διαύγεια, εκτός από όραμα. Σήμερα, που οι επιχειρήσεις αλλάζουν ραγδαία και η τεχνολογία επιβάλλει νέα οργάνωση, όλα αυτά τα στοιχεία είναι ακόμα πιο σημαντικά. 

Στο συγκεκριμένο εγχειρίδιο δυο ειδικοί (Ρον Ασκένας και Μπουκ Μάνβιλ) και μάλιστα διακεκριμένοι σε παγκόσμιο επίπεδο, δείχνουν τον δρόμο σε κάθε ηγέτη για να ξεχωρίσει πρώτα στο περιβάλλον του και στην συνέχεια στον τομέα του ή στον χώρο που έχει επιλέξει να δραστηριοποιηθεί, παραθέτοντας πλούσιο υλικό από τις εκδόσεις του Harvard Business Review, μαζί με συνεντεύξεις ανώτερων στελεχών και τη δική τους πολύτιμη εμπειρία στον χώρο του leadership.

Έτσι, προσφέρουν ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό “μείγμα” εμπειρίας, συμβουλών και πρακτικής εφαρμογής για να φτάσει κανείς στο επιθυμητό επίπεδο. 

Εξαιρετικά χρήσιμες είναι οι οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε και να αρχίσετε να εφαρμόζετε έξι βασικές πρακτικές: οικοδόμηση κοινού οράματος, ανάπτυξη στρατηγικής, συνεργασία με τους καταλληλότερους, εστίαση στα αποτελέσματα, καινοτομία για το μέλλον και ηγεσία του εαυτού σας.

Τέλος, στο βιβλίο  “Το εγχειρίδιο του Ηγέτη” ξεχωρίζουν τα παραδείγματα υποδειγματικής άσκησης ηγεσίας από κορυφαίους αναλυτές, οι μελέτες περιπτώσεων ηγετών όπως ο Τζιμ Γουλφενσον από την Παγκόσμια Τράπεζα, η Πώλα Κέργερ από τον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό PBS και ο Ντάρεν Γουόκερ από το Ίδρυμα Ford.

Το εγχειρίδιο του Ηγέτη (Harvard Business Review)  
Τιμή: 18,80 ευρώ
Κυκλοφορία: Ιούνιος 2020
Εκδόσεις Ψυχογιός

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε στην επίσημη ιστοσελίδα του βιβλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ