The Weeknd: Ένα… όχι Οργισμένο Είδωλο!

O Weeknd αποδεικνύει εδώ και πάνω από 12 χρόνια ότι αποτελεί έναν πολυτάλαντο αρτίστα, ενώ αξίζει να σημειωθεί και το σημαντικό φιλανθρωπικό έργο του, ειδικά με τη δωρεά του ενός εκατομμυρίου δολαρίων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Αιθιοπία τον Απρίλιο του 2021.

Η πολυαναμενόμενη σειρά «The Idol» του HBO, η οποία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών, επαναφέρει στην επικαιρότητα ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα της R&B σκηνής του 21ου αιώνα, τον Καναδό καλλιτέχνη The Weeknd, κατά κόσμον Abel Makkonen Tesfaye.

Γεννημένος στο Τορόντο τον Φεβρουάριο του 1990, βραβευμένος πέντε φορές με Γκράμι και με τις πωλήσεις των δίσκων του στις ΗΠΑ να έχουν ξεπεράσει τα 75 εκατομμύρια αντίτυπα, ο ταλαντούχος Weeknd με τις χαρακτηριστικές, πρωτότυπες κομμώσεις θεωρείται από τους αναμορφωτές της «εναλλακτικής» R&B σκηνής, διαφοροποιούμενος από την σκληροτράχηλη, «γκάνγκστα» παράδοση των μεγάλων ράπερς της δεκαετίας του ’90 όπως ο Τούπακ Σακούρ, ο Notorious B.I.G. αλλά και ο Dr. Dre (στις παλιές καλές εποχές του).

Άτυχος για το timing του ξεσπάσματος της πανδημίας του κορονοϊού τον Μάρτιο του 2020, όταν το τέταρτο άλμπουμ του «After Hours» γνώριζε σαρωτική επιτυχία αλλά η πολυαναμενόμενη περιοδεία του σε όλο τον κόσμο δεν πραγματοποιήθηκε για ευνόητους λόγους, ωστόσο κατά τον… ανδρικό πληθυσμό, «τυχεράκιας» καθώς υπήρξε επί σειρά ετών ζευγάρι με το αψεγάδιαστο μοντέλο Μπέλα Χαντίντ, καθώς και για σύντομο διάστημα με την Σελένα Γκόμεζ. Στη σειρά «The Idol», ο Weeknd συμπρωταγωνιστεί με την 24χρονη κόρη του Τζόνι Ντεπ και της Βανέσα Παραντί, Λίλι Ρόουζ, οπότε η… απαραίτητη για το Χόλιγουντ και την αμερικανική μουσική σκηνή φημολογία περί πιθανής σχέσης έχει ήδη ξεκινήσει!

Αφήνοντας στην άκρη τα προσωπικά του, ο Weeknd αποδεικνύει εδώ και πάνω από 12 χρόνια ότι αποτελεί έναν πολυτάλαντο αρτίστα, ενώ αξίζει να σημειωθεί και το σημαντικό φιλανθρωπικό έργο του, ειδικά με τη δωρεά του ενός εκατομμυρίου δολαρίων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Αιθιοπία τον Απρίλιο του 2021.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ