Jimmy Carr στο Netflix και Succession στο ΜΑΧ-ΗΒΟ ΜΑΧ

To Succession ή ελληνιστί Διαδοχή, είναι μια από τις καλύτερες σειρές των τελευταίων ετών, ενώ ξεκίνησε να προβάλλεται το 2018.

Jimmy Carr (Netflix)

Επειδή η κατάσταση έχει βαρύνει πολύ τον τελευταίο καιρό με την συνεχιζόμενη προεκλογική περίοδο, ας το ρίξουμε στην πλάκα! O κωμικός Jimmy Carr έχει 4 διαφορετικά σόου στο Netflix, ανάμεσά τους το The Fix, που είναι ένα από τα καλύτερα και πιο ευφάνταστα σόου στην κατηγορία Stand Up Comedy. Είναι παραγωγής του 2018, όμως η χρονική απόκλιση δεν δημιουργεί κανένα μα κανένα πρόβλημα, ώστε να το παρακολουθήσει κανείς το 2023 ή το 2043! Ο Jimmy Carr είναι ένας από τους πιο edgy stand up comedians (μπορείτε να δείτε ένα από τα εξαιρετικά του σόου), ο οποίος έχει επεξηγήσει πολλές φορές πως το να αστειεύεται με μια άσχημη κατάσταση, δεν σημαίνει και την αποδοχή της. Πολύ έξυπνος και πνευματώδης, με χαρακτηριστικό γέλιο, αστειεύεται για τα πάντα και είναι βέβαιο πως ακόμα και αν κάτι δεν σας αρέσει, με τα 9 στα δέκα αστεία θα γελάσετε κανονικά.

Από εκεί και πέρα το The Fix έχει άλλο σετάρισμα: Ο Carr είναι ο κεντρικός παρουσιαστής, όπου παρουσιάζει ένα πρόβλημα και δύο ομάδες των δύο κωμικών προτείνουν μια…τουλάχιστον ευφάνταστη λύση. Είναι βέβαιο πως θα γελάσετε πάρα πολύ με το concept και την εκτέλεση της εκπομπής. Συμπρωταγωνιστούν ο D.L. Hughley και η Katherine Ryan ως αρχηγοί των ομάδων και σε κάθε ένα από τα 10 επεισόδια αλλάζουν παρτενέρ (κάποιοι guests επανέρχονται). Τα ζητήματα στα οποία προσπαθούν να βρουν λύσεις είναι ο εθισμός στα κοινωνικά δίκτυα, το μεταναστευτικό, η τεχνητή νοημοσύνη, o «εξευγενισμός» αστικών περιοχών, η γήρανση του πληθυσμού, το μισθολογικό χάσμα μεταξύ φύλων, η κλιματική αλλαγή, η οπλοκατοχή, η κρίση των οπιοειδών και το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών.

Succession (ΜΑΧ-ΗΒΟ ΜΑΧ)

To Succession ή ελληνιστί Διαδοχή, είναι μια από τις καλύτερες σειρές των τελευταίων ετών, ενώ ξεκίνησε να προβάλλεται το 2018. Ο Βρετανός σεναριογράφος Jesse Armstrong με τον σκηνοθέτη Adam McKay (Don’t Look Up) ήθελαν αρχικά να φτιάξουν μια ταινία για τον μεγιστάνα των media Rupert Murdoch. Έναν από τους πιο σκληρούς και αδίστακτους ανθρώπους που έχουν περπατήσει την Γη. Κάτι στράβωσε με τα δικαιώματα ή τις επερχόμενες μηνύσεις που τόσο αγαπά η οικογένεια Murdoch και αποφάσισαν να κάνουν ένα μικρό twist, με μια οικογένεια από τον χώρο των media, αλλά ως εκεί. Ο Logan Roy, o γενάρχης της οικογένειας που έφτασε να γίνει ο πιο πλούσιος και επιδραστικός άνθρωπος του φανταστικού κόσμου του Succession, μεγαλώνει και πρέπει να επιλέξει διάδοχο για τον όμιλό του. Έλα όμως που έχει φροντίσει προ πολλού να καταστρέψει τα παιδιά του, τα οποία τον φοβούνται ή/και τον μισούν!

Ουσιαστικά η σειρά περιγράφει την ζωή και το δράμα ενός αδίστακτου sociopath που κάνει τα πάντα για την εξουσία και βλέπει τα πάντα με όρους: Όλα ή Τίποτα και Winner Takes All. Η σειρά έχει πολλές στιγμές που φαντάζεσαι «χμ, λογικό, κάπως έτσι έχουν τα πράγματα», άλλες που γελάς και άλλες που αντιλαμβάνεσαι την ξεχωριστή σκληρότητα μερικών ανθρώπων. Γιατί ο Logan δεν είναι κανένα τέρας. Αλλά ένας πολύ κακός άνθρωπος. Έτσι τα παιδιά του Connor, Kendall, Roy και Shiv, έχουν κερδίσει από κάποιο κουσούρι αντίστοιχα. Χαμηλή αυτοεκτίμηση; Προβλήματα με ουσίες; Λάθος επιλογές στην ζωή; Αβάσταχτη βλακεία; Παιδιά που τα καταστρέφουν οι γονείς τους; Όλα είναι στο παιχνίδι και όλα είναι μέσα στην ζωή.Υπάρχουν πολλοί περιφερειακοί παίκτες που προσθέτουν αλατοπίπερο στις στιγμές αυτές, αλλά υπάρχουν πολλές στιγμές που καταλαβαίνεις πως οι άνθρωποι είμαστε σε έναν μεγάλο βαθμό θύματα της ανατροφής μας ή της μη ανατροφής μας. Σειρά με τεράστιο βάθος, ακόμα και αν δεν έχουμε τις προσλαμβάνουσες της οικογένειας του Logan Roy, θα βρούμε πολλά γνώριμα σημεία στο οικογενειακό και φιλικό μας περιβάλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ