Stoiximan Super League: «Χ»άρηκε με ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ απώλεσαν από δύο βαθμούς καθιστώντας την ΑΕΚ που νίκησε τη μεγάλη κερδισμένη της 24ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Stoiximan Super League.

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ απώλεσαν από δύο βαθμούς καθιστώντας την ΑΕΚ που νίκησε τη μεγάλη κερδισμένη της 24ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Stoiximan Super League.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-0

«Χ»ωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης», με το οποίο «έπεσε η αυλαία» του αποψινού (25/2) προγράμματος της 24ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Stoiximan Super League. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έμειναν στο 0-0, σ’ έναν αγώνα με λίγες φάσεις αλλά πολύ ένταση.

Αμφότερες οι ομάδες είχαν τις στιγμές τους -οι γηπεδούχοι περισσότερες- αλλά γκολ δεν πέτυχαν. Ή για να είμαστε ακριβείς ο Παναθηναϊκός δεν πέτυχε του Ολυμπιακού δεν ήταν έγκυρο. Οι γηπεδούχοι, με τον νεοεισελθόντα Βρουσάι, κούνησαν τα δίχτυα του Μπρινιόλι (89′) αλλά -μετά από χρήση του VAR, σωστά- ο διαιτητής, Ζοάο Πινέιρο, το ακύρωσε. Γιατί ο Αραμπί που συμμετείχε στη φάση ήταν οφσάιντ.

Απόφαση που προκάλεσε ένταση και διαμαρτυρίες -εκτός των άλλων- και από τον Β. Μαρινάκη. Ο οποίος – να θυμίσουμε πως εκτός από μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι και πρόεδρος της Super League 1 και- μπήκε στον αγωνιστικό χώρο.

Οι «ερυθρόλευκοι» τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Παπασταθόπουλου (με 2η κίτρινη κάρτα) στις καθυστερήσεις (90’+9′). Πλέον, ο Παναθηναϊκός έχει 55 βαθμούς, δύο περισσότερους από την ΑΕΚ που έχει έναν αγώνα λιγότερο, και ο Ολυμπιακός 50.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ (81′ Ραμόν), Εμβιλά, Χουάνγκ, Κανός (88′ Βρουσάι), Φορτούνης (81′ Βαλμπουενά), Μπιέλ (68′ Μασούρας), Μπακαμπού (68′ Ελ Αραμπί)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (60′ Κώτσιρας), Σχένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ (72′ Πούχατς), Κουρμπέλης (72′ Τσέριν), Πέρεθ, Παλάσιος, Μπερνάρ (88′ Τσοκάι), Μαντσίνι, Ιωαννίδης (60′ Σπόραρ)

ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-0

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες πανηγυρίζοντας, το απόγευμα, το 14 στα 14 στην «Opap Arena». Επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με 2-0 και το βράδυ -μόλις ολοκληρώθηκε το ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης»- έγινε η μεγάλη κερδισμένη της αγωνιστικής.

Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν με το… καλησπέρα σε πολύ δύσκολη θέση αφού ο Γκαρντάβσκι αποβλήθηκε (4′) για επικίνδυνο φάουλ στον Αραούχο. Ο παθόντας «απάντησε» στο 32′ βάζοντας την ομάδα του σε «θέση οδηγού». Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 76′ από τον Γκατσίνοβιτς.

Τη χαρά της Ένωσης μετρίασε ο τραυματισμός του Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος αποχώρησε πιάνοντας τον δεξιό προσαγωγό του.

Πλέον, οι «κιτρινόμαυροι» μετρούν 53 πόντους, ενώ οι Αρκάδες έμειναν στους 24.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Βίντα, Γιόνσον, Πινέδα (77′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ (68′ Ελίασον), Αρούχο (78′ Γαλανόπουλος), Γκαρσία (45′ Τσούμπερ).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Άκης Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Ατιένθα, Τζουκάνοβιτς, Καρμόνα, Άλβαρες, Αλάγκμπε (79′ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Γκραντάφσκι, Τιλίκα (79′ Τασούλης), Ζουγλής (79′ Μπαρτόλο), Μπαράλες (46′ Κωστέας (90′ Ριέρα)

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-0

Ο -μάλλον- απλούστερος αλλά και βασικότερος κανόνας στο ποδόσφαιρο αναφέρει ότι πρέπει να βάλεις γκολ για να κερδίσεις. Ο ΠΑΟΚ το… ξέχασε και -παρά το γεγονός πως ήταν καλύτερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες»- «πέταξε» δύο βαθμούς στη λίμνη των Ιωαννίνων.

Οι «ασπρόμαυροι» δεν αξιοποίησαν καμιά από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, οπότε φέρουν ακέραια την ευθύνη για τη γκέλα. Εξαίρεση η φάση στο 90’+1′ όταν ο Μπίσεσβαρ είδε το δοκάρι να στερεί από τον ίδιο και την ομάδα του το «χρυσό» γκολ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήγε στους 23 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ στους 48.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Μπακαδήμας, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος (33′ Λιάσος), Ριένστρα, Τζίνο, Μορέιρα, Λώλης (58′ Ροσέρο, 80′ λ.τρ. Φοφανά), Μπάλαν.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Z. Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο, Φιλίπε Σοάρες (46′ Σβαμπ), Νάρεϊ (68′ Α. Ζίβκοβιτς), Τάισον (85′ Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας, Μπράντον Τόμας (85′ Τζίμας).

Αύριο (26/2) «κλείνει η αυλαία» της αγωνιστικής

Με τις τρεις αναμετρήσεις που διεξάγονται αύριο (26/2) «πέφτει η αυλαία» της 24ης αγωνιστικής. Θ’ αναμετρηθούν:

Ιωνικός – ΟΦΗ (16:00)

Λεβαδειακός – Παναιτωλικός (16:00)

Άρης – Ατρόμητος (19:30)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ