Κύπελλο Ελλάδας Novibet: Η ΑΕΚ «τριπλοτσέκαρε» το «εισιτήριο» για τελικό

Η ΑΕΚ επικράτησε απόψε (9/2) του Ολυμπιακού με 3-0 και «σφιχταγκάλιασε» την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου.

Σημαντικότατο προβάδισμα, ενόψει του επαναληπτικού στον Πειραιά, για να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet απέκτησε απόψε (9/2) η ΑΕΚ.

Στον πρώτο ημιτελικό επικράτησε, στην «Opap Arena», του Ολυμπιακού με 3-0 και θα πάει στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον… αέρα του αφεντικού για να «σφραγίσει το εισιτήριο».

Οι «κιτρινόμαυροι» παρατάχθηκαν, για το εναρκτήριο λάκτισμα, με 9 αλλαγές αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που επιδόθηκαν σ’ έναν… διαγωνισμό λαθών. Με συνέπεια να βρεθούν «στο καναβάτσο» με το… καλησπέρα.

Μόλις στο 3′ ο Γκαρσία «άνοιξε» το σκορ.

Αφού ξεπέρασε χωρίς άλλες…. περιπέτειες την ψυχρολουσία ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Γκάρι αλλά η μπάλα, από το σουτ που έκανε, εξοστρακίστηκε στο δοκάρι του Στάνκοβιτς (14′).

Όμως, τα λάθη για τους φιλοξενούμενους συνεχίστηκαν και τελικά δεν απέφυγαν τη δεύτερη παραβίαση της εστίας τους. Μόνο που αυτή δεν ήρθε από «κιτρινόμαυρο» ποδοσφαιριστή αλλά από «ερυθρόλευκο» και συγκεκριμένα από τον Σαμασέκου (28′).

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά, με στόχο να μειώσει. Έφτασε κοντά αλλά και πάλι το δοκάρι στέρησε ξανά από τον Γκάρι και την ομάδα του ένα γκολ (56′). Την ίδια κατάληξη είχε πέντε λεπτά αργότερα το σουτ που έκανε ο Μάνταλος και αφού η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Χουάνγκ (61′).

Στο 74′ η εστία του Στάνκοβιτς παραβιάστηκε αλλά ο Εμβιλά που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε. Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 90’+13′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Γκαρσία.

Την εσχάτη των ποινών είχε δείξει -μετά από χρήση του VAR- ο Μαυροβούνιος διαιτητής, Νίκολα Νταμπάνοβιτς, για αντικανονικό μαρκάρισμα του Ντόη στον Γκατσίνοβιτς.

Στην αναμέτρηση υπήρξαν στιγμές έντασης, με πιο έντονη στις καθυστερήσεις όταν ο Άμραμπατ έφευγε στην αντεπίθεση και ο Βαλμπουενά -που βρισκόταν εκτός της πλάγιας γραμμής για ιατρική φροντίδα- μπήκε, χωρίς την άδεια του διαιτητή και ανέκοψε τον Μαροκινό.

Υπήρχαν όμως και ωραίες στιγμές που αναδεικνύουν το πνεύμα του αθλητισμού. Με κορυφαία την κίνηση του Γκατσίνοβιτς να παρηγορήσει τον Σαμασέκου, μετά το αυτογκόλ.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλλας (73′ Βίντα), Χατζισαφί, Ελίασον (83′ Άμραμπατ), Γαλανόπουλος (64′ Σιμάνσκι), Μάνταλος (83′ Πινέδα), Γκατσίνοβιτς, Γκαρσία, Τσούμπερ (64′ Αραούχο).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Τζολάκης, Βρουσάι (46′ Ροντινέι), Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Σαμασέκου (46′ Φορτούνης), Χουάνγκ (66′ Βαλμπουενά), Γκάρι Ροντρίγκες, Ελ Αραμπί (66′ Μπακαμπού), Μπιέλ (39′ Μπουτούτσι).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ