Stoiximan Super League: Γίνεται του δοκαριού το «έλα να δεις»

Συνεχίστηκε το… πινγκ πονγκ τοποθετήσεων για όσα (δεν) έγιναν στο γήπεδο του Περιστερίου, τη μη διεξαγωγή του αγώνα Ατρόμητος-ΑΕΚ και την «επόμενη μέρα».

Το… πινγκ πονγκ τοποθετήσεων για όσα (δεν) έγιναν χθες (5/2) στο γήπεδο του Περιστερίου, τη μη διεξαγωγή του αγώνα Ατρόμητος-ΑΕΚ και την «επόμενη μέρα» συνεχίστηκαν και σήμερα.

Το… 2ο ημίχρονο περιελάμβανε, κυρίως, τις απόψεις των δύο άμεσα εμπλεκόμενων ΠΑΕ για τα (μη) δρώμενα στο «Άγγελος Ράμφος», όπου ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί -στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Stoiximan Super League- η ανάμετρηση αλλά η προσπάθεια… βρήκε στο δοκάρι.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ, το πρωί, απάντησε στις κατηγορίες περί βούλησης για «χάρτινη νίκη». Σε ανακοίνωσή της, παραθέτει 10 λόγους που (θεωρεί ότι) αντικρούουν τις κατηγορίες.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«1. Από χθες αντιμετωπίζουμε το εξής εκπληκτικό: Κανείς από τους αντιπάλους της ΑΕΚ δεν εγκαλεί την ΠΑΕ που είχε την ευθύνη για την τήρηση των κανονισμών, αλλά εγκαλούν εμάς που υποδείξαμε το πρόβλημα και δεν θέλαμε να αγωνιστούμε με τα τέρματα σε αντικανονικές διαστάσεις.

2. Η ΑΕΚ δεν έκανε ένσταση για κάτι που έχασε στο γήπεδο. Αντιθέτως υποδείξαμε το πρόβλημα εγκαίρως. Πληροφορήσαμε και τους ανθρώπους του Ατρομήτου και τον διαιτητή, που διαπίστωσε πως είχαμε δίκιο από τις 5 παρά δέκα, όπως αναγράφεται και στο φύλλο αγώνα. Δεν το κάναμε τελευταία στιγμή, όπως θα μπορούσαμε εφόσον είχαμε την πρόθεση που θέλουν να μας φορτώσουν. Υπήρχε περιθώριο 70 λεπτών τουλάχιστον, μέχρι το χρονικό όριο που δίνει ο κανονισμός.

3. Σε όλο αυτό το διάστημα δεν κάναμε καμιά παρέμβαση όταν βλέπαμε να εξελίσσεται μπροστά μας ο τραγέλαφος με το σκάψιμο στις γραμμές στις δύο εστίες. Δεν κάναμε καμιά παρέμβαση όταν όλως περιέργως ο διαιτητής πήγε και μέτρησε μέσα από την “γεώτρηση” και ήταν διατεθειμένος να κάνει παιχνίδι με τις γραμμές στις εστίες σκαμμένες! Το βλέπαμε και περιμέναμε. Όσο κι αν μας είχαν ζητήσει να περιμένουμε, θα περιμέναμε και το ξέρουν.

4. Όλοι αυτοί που μιλούν σήμερα για 2 πόντους, ξεχνούν να μας πουν πως αυτό πρόκυπτε από μέτρηση μέσα από “γεώτρηση” όπως είπαμε και παραπάνω. Έτσι θεωρούσαν σωστό να γίνει το παιχνίδι. Ξεχνούν επίσης να μας πουν πως στην μία εστία αρχικά διαπιστώσαμε πως υπήρχε διαφορά επτά πόντων από το προβλεπόμενο και στην άλλη τεσσάρων.

Οτιδήποτε πρόκυψε ως μείωση στην συνέχεια, επαναλαμβάνουμε πως ήταν αποτέλεσμα μέτρησης μέσα από το σκαμμένο. Κι αν έβγαινε το προβλεπόμενο ύψος ο διαιτητής θα μας ζητούσε να παίξουμε με αυτές τις συνθήκες και με αυτή την εικόνα! Με τις εστίες σκαμμένες. Κι αυτό όσοι προπαγανδίζουν κατά της ΑΕΚ προφανώς το θεωρούν νορμάλ!

5. Μέσα στις πολλές αθλιότητες που έχουμε ακούσει κι έχουμε διαβάσει, ξεχωρίσαμε αυτή με τα γελοία υπονοούμενα πως κάτι έγινε στο γήπεδο προφανώς από πλευράς μας τις προηγούμενες μέρες. Αυτή δείχνει την απελπισία των αντιπάλων μας στην προσπάθεια τους να μας υποδείξουν ως υπεύθυνους για τα προβλήματα που έπρεπε να έχουν επιλύσει οι γηπεδούχοι και οι αρμόδιες για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος αρχές. Είστε γελοίοι κύριοι. Κι όσοι το σκεφτήκατε κι όσοι το ξεστομίσατε κι όσοι το αναπαράγετε.

6. Στην άλλη αθλιότητα για το αν είναι οφθαλμοφανής μια διαφορά επτά πόντων στο ύψος, “απάντησε” ο Ζοζέ Μουρίνιο. Η διαφορά είναι πως στα Σκόπια είχαν τρόπο να λύσουν άμεσα το πρόβλημα. Η Ελληνική Super League του 2023 και η ΠΑΕ την οποία εκπροσωπεί η αναπληρωτής πρόεδρος της Λίγκας, δεν είχαν.

7. Πάμε και στα μαθήματα ηθικής και ιστορίας της ΑΕΚ, που μας δίνουν μεταξύ άλλων και κάποιοι που πανηγύριζαν κούπες το 1997, σημαδεμένες από το “αίμα” που προήλθε από το “σφάξιμο” και το κλέψιμο του ιδρώτα των συναδέλφων τους. Σε όσους αναφέρονται στην περίπτωση της μη ένστασης το καλοκαίρι του 2020 για το ματς με τον ΠΑΟΚ κι επικαλούνται την τότε ανακοίνωση της ΑΕΚ, σε αυτή ακριβώς τους παραπέμπουμε: Αναφέρει ρητά πως η ΑΕΚ δεν θα έκανε χρήση του “συγκεκριμένου λόγου ένστασης”. Δηλαδή για παράλειψη που αφορούσε μια τυπική διαδικασία. Τι σχέση έχει αυτό με το να κληθούμε να παίξουμε με αντικανονικές συνθήκες και με τα δοκάρια χαμηλωμένα;

8. Για το τι κάνει η ΑΕΚ και τι άλλες ομάδες, παραπέμπουμε όσους επιχειρούν να μας προσβάλλουν με κηρύγματα περί ηθικής, στο τι έγινε πέρσι στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, όταν παιζόταν η Ευρώπη σε ένα ματς και ο Λάζαρος Ρότα δέχθηκε μπουκάλι στο κεφάλι. Αναφερόμαστε σε μπουκάλι στο κεφάλι σε “τελικό” για μια θέση στην Ευρώπη κι όχι σε μια κροτίδα που έσκασε 15 μέτρα μακριά από τον πλησιέστερο ποδοσφαιριστή. Και τι μας λένε; Πως θα μπορούσε λέει ο Μπρινιόλι να είχε παραστήσει τον τραυματία και να κρινόταν έτσι το ματς. Δε χρειάζεται να σχολιάσουμε κάτι παραπάνω…

9. Επειδή φαίνεται πως ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει εδώ, ας πούμε κι εμείς μια δικιά μας σκέψη. Από που ακριβώς προκύπτει πως οι διαστάσεις στις εστίες στο Δημοτικό Γήπεδο Περιστερίου ήταν και πριν οι ίδιες που βρήκαμε εμείς το απόγευμα της Κυριακής; Ποιος μπορεί να το πει με βεβαιότητα αυτό; Που ακόμη και ίδιες να ήταν καμιά υποχρέωση δεν είχαμε εμείς να δεχθούμε την αντικανονικότητα από την στιγμή που την διαπιστώσαμε. Αλλά ρωτάμε ξανά: Από που ακριβώς προκύπτει πως ήταν και πριν οι ίδιες;

10. Τέλος, είναι τουλάχιστον εξοργιστικό να απευθύνονται στους οπαδούς μας και να μιλούν περί ηθικής, αυτοί που επί δεκαετίες μπαίνουν μπροστάρηδες στον βιασμό της νοημοσύνης τους και στην στην ισοπέδωση κάθε έννοιας ηθικής. Το τι πιστεύουν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ για όσα συμβαίνουν από χθες, ας μας επιτρέψουν όλοι αυτοί να το γνωρίζουμε καλύτερα. Και να νιώθουμε υπερήφανοι γι΄αυτό.

Γιατί οι ΑΕΚτζήδες ηθική έχουν και μάλιστα αδιαπραγμάτευτη. Τον ρόλο των ιδανικών θυμάτων αποφάσισαν να πετάξουν από πάνω τους. Απέναντι σε αυτούς είμαστε πρώτιστα υπόλογοι και κατόπιν στο τεχνικό τιμ και τους ποδοσφαιριστές μας. Που διαπίστωσαν οι ίδιοι πρώτοι απ’ όλους τις συνθήκες που επικρατούσαν.

ΥΓ: Επειδή κάποιοι μας εμφάνισαν να έχουμε πάει στο Περιστέρι… με τις μεζούρες, δυστυχώς δεν είχαμε. Χρειάστηκε να χρησιμοποιηθούν τα μέτρα της αστυνομίας για να επιβεβαιώσουμε αυτό που φαινόταν με το μάτι. Κατά τα άλλα, συνεχίστε τις αστειότητες.

Η ΠΑΕ Ατρόμητος τοποθετήθηκε με επισήμανση 5 σημείων που (θεωρεί ότι) τεκμηριώνουν τη θέση του, δηλαδή πως ο αγώνας μπορούσε να γίνει και η ΑΕΚ ήθελε να πάρει τη νίκη στα «χαρτιά».

Η «κυανόλευκη» εταιρεία, αναφέρει:

«Η ΠΑΕ Ατρόμητος με αφορμή τα χθεσινά περιστατικά στο Περιστέρι και την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ, ανακοινώνει τα εξής:

1) Η ΠΑΕ Ατρόμητος που έχει την ευθύνη για τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων στο Περιστέρι, διοργανώνει με απόλυτη αρτιότητα και συνέπεια αγώνες Super League πάνω από 15 χρόνια, διάστημα στο οποίο έχει δεχθεί και συγχαρητήρια από την UEFA για το επίπεδο της οργάνωσης σε ματς επιπέδου Europa League. Παράλληλα, στο ίδιο διάστημα έχουν φιλοξενηθεί αγώνες μικρών Εθνικών ομάδων, που ο Ατρόμητος ένιωσε τιμή να παραχωρεί το γήπεδό του κατόπιν σχετικών αιτημάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

2) Η ΠΑΕ ΑΕΚ καταθέτοντας ένσταση σχετικά με την αντικανονικότητα του γηπέδου, η μοναδική της επιδίωξη ήταν όχι μόνο να μην αγωνιστεί, προφανώς λόγω του φορτωμένου προγράμματος που έχει μπροστά της σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας, αλλά να πάρει το παιχνίδι και τους τρεις βαθμούς στα χαρτιά, με στόχο να “πατήσει” πάνω στον ΚΑΠ για την ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας. Ποτέ, καθ’ όλη τη διάρκεια των διεργασιών, δεν υπήρξε η πρόθεση και η διάθεση από τους ιθύνοντες της ΠΑΕ ΑΕΚ να πραγματοποιηθεί μια αναμέτρηση, που θα διεξαγόταν σε κανονικές ποδοσφαιρικές συνθήκες και κυρίως με ίσους όρους και για τις δύο ομάδες.

3) Είναι ψέμα το ότι η ΑΕΚ θα περίμενε όσο χρειαζόταν για να αποκατασταθεί το “όποιο” πρόβλημα υπήρχε με τη μία εστία, καθώς οι κραυγές και οι πιέσεις προς τον διαιτητή, Βαγγέλη Μανούχο, με παραινέσεις του τύπου “τελείωσε” έγιναν μπροστά σε μάρτυρες και κάμερες και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

4) Είναι αδιανόητο το 2023 να ματαιώνονται ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις εν μέσω ακραίων καιρικών συνθηκών που πλήττουν ακόμα όλη την Αττική, όταν ακριβώς λόγω αυτής της κατάστασης είναι πιθανό να έχει προκληθεί απόκλιση 1,5 εκατοστού από την ορισμένη απόσταση που πρέπει να έχει το δοκάρι από το έδαφος. Μάλιστα, αυτή η διαφορά έχει προκύψει από μία μεζούρα, τρόπος μέτρησης, που σαφώς ως ΠΑΕ Ατρόμητος αμφισβητούμε και απορρίπτουμε πλήρως.

5) Εμείς θα συμφωνήσουμε απόλυτα με την επίσημη τοποθέτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ από το 2020, στην οποία αναφέρεται και η ίδια στην τελευταία ανακοίνωσή της: “Η ακλόνητη και επιβεβαιωμένη διαχρονικά και με υψηλό τίμημα θέση της ομάδας μας ότι οι αγώνες κερδίζονται και χάνονται στα γήπεδα και όχι στα χαρτιά δεν πρόκειται ποτέ να μπει σε διαπραγμάτευση και δεν δύναται να αλλοιωθεί ακόμα και μπροστά στην επίτευξη ενός τόσο σημαντικού στόχου”.

Ο Ατρόμητος το απέδειξε αυτό και στον τελικό Κυπέλλου το 2011, όταν ένα τρόπαιο σε έναν τελικό – παρωδία μπορούσε πολύ εύκολα να το κατακτήσει στα χαρτιά, αλλά δεν το έπραξε, επειδή οι δικοί του κώδικες ηθικής μπαίνουν πάνω από οποιοδήποτε τίτλο και δεν θέλει να πανηγυρίζει νίκες ούτε με δύο μέτρα οφσάιντ, ούτε με πέναλτι εκτός περιοχής, περιπτώσεις δηλαδή που ξεκάθαρα αποκτά πλεονέκτημα μία ομάδα και αποτελεί ένα πραγματικό θλιβερό ποδοσφαιρικό γεγονός.

Όπως αποδείχθηκε και από τη συνομιλία που είχε ο μεγαλομέτοχος της ομάδας μας, Γιώργος Σπανός, με τον διοικητικό ηγέτη της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη, όλα αυτά άλλαξαν για την ΑΕΚ, επειδή όπως φαίνεται η διεκδίκηση του φετινού πρωταθλήματος αποτελεί ένα πραγματικό δέλεαρ και μία πολύ μεγάλη πρόκληση.

Η ΠΑΕ Ατρόμητος δεν πρόκειται να συνεχίσει τον “χαρτοπόλεμο” και την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, όπως επιχειρεί η ΠΑΕ ΑΕΚ τις τελευταίες ώρες με όλο τον επικοινωνιακό μηχανισμό που την περιτριγυρίζει. Τα υπόλοιπα θα ειπωθούν στις αίθουσες των δικαστικών οργάνων, που θα αποφανθούν και για την τύχη της αναμέτρησης, για την οποία υπενθυμίζουμε ότι η ΑΕΚ επέμεινε στην ένστασή της, ώστε να πάρει στα χαρτιά κάτι που δεν κατέκτησε ποτέ με τον ιδρώτα των ποδοσφαιριστών της και χωρίς ποτέ ο Ατρόμητος να αποκτήσει οποιοδήποτε συγκριτικό πλεονέκτημα».

Η απάντηση στην απάντηση της απάντησης, ω απάντηση

Η νέα απάντηση της ΠΑΕ ΑΕΚ δεν περιελάμβανε (κυρίως) λέξεις αλλά εικόνα. Συγκεκριμένα, ανάρτησε στους λογαριασμούς που διαθέτει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ένα βίντεο. Όπου, παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο και μετακινούν την εστία ώστε να επιτευχθεί γκολ. Η λεζάντα της ανάρτησης είναι: «Η απάντησή μας σε όλους και για όλα».

Με ανάλογο τρόπο ήρθε το… πονγκ του Ατρομήτου. Σε ανάρτηση στους δικούς του λογαριασμούς των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, «ανέβασε» GIFάκι δικαστή. Με σαφή παραπομπή στο γεγονός ότι η «τύχη» του αγώνα θα κριθεί στον αθλητικό δικαστή.

 

Το 3-2 στην αναμέτρηση τοποθετήσεων έκανε για την ΑΕΚ ο υπεύθυνος επικοινωνίας στην ΠΑΕ, Γιάννης Καραλής. Με δική του ανάρτηση στα ΜΚΔ κάνει λόγο για «ατελείωτο γέλιο για την ξεφτίλα σας!».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ