Μουντιάλ 2022: Η Ν. Κορέα «έκλεψε» από την Ουρουγουάη την πρόκριση στους «16» (vid)

Η Ν. Κορέα νίκησε την Πορτογαλία με 2-1, για την 3η αγωνιστική του 8ου ομίλου, και προκρίθηκε έχοντας καλύτερη επίθεση από την Ουρουγουάη που νίκησε τη Γκάνα με 2-0.

Σε αντίθεση με τα χθεσινά παιχνίδια, οι σημερινές (2/12) αναμετρήσεις -για την 3η και τελευταία αγωνιστική του 8ου ομίλου- είχαν μεν λεπτές ισορροπίες αλλά δεν έδειχναν ότι θα έχουν εξέλιξη θρίλερ. Αυτό άλλαξε στα τελειώματά τους.

Όταν η Ν. Κορέα διαμόρφωσε το 2-1 επί της Πορτογαλίας.

Και «έκλεψε» το εναπομείναν «εισιτήριο» που μέχρι εκείνη τη στιγμή κρατούσαν στα πόδια τους οι παίκτες της Ουρουγουάης. Οι οποίοι, επικράτησαν εύκολα της Γκάνας με 2-0.

Έτσι, στους «16» της διοργάνωσης τους «Θαλασοπόρους» θα συνοδεύσουν οι «Πολεμιστές ταεγιούκ». Η Ν. Κορέα θ’ αντιμετωπίσει (5/12, 21:00) την πρώτη του 7ου ομίλου (λογικά τη Βραζιλία) και η Πορτογαλία (6/12, 21:00) τη δεύτερη. Δηλαδή, μια από τις Ελβετίας/Καμερούν/Σερβία.

Στο στάδιο «Al-Janoub» της πόλης Αλ Ουάκρα η τυπικά γηπεδούχος Γκάνα παρατάχθηκε έχοντας το πλεονέκτημα ότι μπορούσε ν’ αγωνιστεί για δύο αποτελέσματα (νίκη, ισοπαλία), ενώ για την Ουρουγουάη η νίκη ήταν θέμα «ζωής ή θανάτου».

Τα «Μαύρα αστέρια» έφτασαν μια… ανάσα από το να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο την αποστολή της «Σελέστε» αλλά αυτό ποτέ δεν συνέβη. Γιατί -στο πέναλτι που καταλόγισε, μετά από χρήση του VAR, ο Ντάνιελ Σίμπερτ– η εκτέλεση του Αντέ Αγιού ήταν κάκιστη και ο Ροσέτ απέκρουσε (15′).

Στη συνέχεια οι Νοτιοαμερικάνοι «πάτησαν γκάζι» και μέσα σε 6 λεπτά «σφιχταγκάλιασαν» την πρόκριση, με τα γκολ του Χιόρχιαν Ντε Αρασκαέτα (26′, 32′).

Κρατούσαν με άνεση το «εισιτήριο» ως τις καθυστερήσεις στην άλλη αναμέτρηση, όταν η Ν. Κορέα προηγήθηκε.

Η «Σελέστε» επιχείρησε να πετύχει το «χρυσό» τρίτο γκολ αλλά δεν τα κατάφερε και ετοιμάζει τις βαλίτσες της επιστροφής.

Στο «Education City» της Ντόχα η Πορτογαλία παρατάχθηκε έχοντας στην «τσέπη» την πρόκριση και στην «αγκαλιά» της την πρωτιά. Η Ν. Κορέα -με βασικό τον Ινμπέομ και αλλαγή στο 81′ τον Ουί-Τζο του Ολυμπιακού- ήθελε μόνο τη νίκη.

Βρέθηκε να χάνει από το γκολ του Ρικάρντο Όρτα μόλις στο 5′.

Το γεγονός αυτό δεν πτόησε τους «Πολεμιστές ταεγιούκ» που φρόντισαν να δικαιώσουν απόλυτα το παρατσούκλι τους.

Έφτασαν στην ισοφάριση με τον Κιμ Γιουνγκ-Γουόν (27′).

Και στην ολική ανατροπή (αφετηρία για τους «16») στο 90’+1′ με τον Χε-Τσαν Χουάνγκ.

Το 2-1 δεν άλλαξε ως τη λήξη, όπως συνέβη και με το 2-0 στην έτερη αναμέτρηση.

Έτσι Ίβηρες ως πρώτοι και οι Ασιάτες ως δεύτεροι -με καλύτερη επίθεση (4-4), στην ισοβαθμία με την Ουρουγουάη (2-2)- θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο Κατάρ.

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ (Πάουλο Μπέντο): Κιμ Σονγκ-Γκιού, Γιν-Σου Κιμ, Γου-Γιάνγκ Γιούνγκ, Χουάνγκ Ίνμπεομ, Σον Χέουνγκ-Μιν, Γκουέ-Σουνγκ Τσο (90’+3’ Τσο Γιού-Μιν), Λι Γάε-Σουνγκ (66’ Xε-Τσαν Χουάνγκ), Κιμ Μουν Χουάν, Κανγκ-Ιν Λι (81’ Χουάνγκ Ουί-Τζο), Γιούνγκ-Γκουόν Κιμ (81’ Γιούν-Χο Σον), Κουνγκ-Γον Γουόν.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ντιόγο Κόστα, Νταλότ, Πέπε, Αντόνιο Σίλβα, Κανσέλο, Ρούμπεν Νέβες (65’ Λεάο), Ματέους Νούνιες (65’ Παλίνια), Βιτίνια (81’ Καρβάλιο), Ζοάο Μάριο (81’ Μπερνάρντο Σίλβα), Κριστιάνο Ρονάλντο (65’ Αντρέ Σίλβα), Ρικάρντο Όρτα.

ΓΚΑΝΑ (Ότο ‘Αντο): Ζίγκι, Σεϊντού, Αμαρτέι, Σαλισού, Μπαμπά, Πάρτεϊ, Αμπντούλ Σαμέντ (72΄ Κιέρεχ), Κούντους (90+8΄ Ισαχάκου), Αντρέ Αγιού (46΄ Μπουκαρί), Ζορντάν Αγιού (46΄ Σουλεμανά), Γουίλιαμς (72΄ Σεμένιο).

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ροσέτ, Βαρέλα, Χιμένες, Κοάτες, Ολιβέρα, Πελίστρι (66΄ Ντε Λα Κρους), Βαλβέρδε, Μπεντανκούρ (34΄ Βεσίνο), Ντε Αρασκαέτα (80΄ Κανόμπιο), Σουάρες (66΄ Καβάνι), Νούνιες (80΄ Μάξι Γκόμες).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ