Μουντιάλ 2022: Πανηγυρική πρόκριση για Αγγλία και ΗΠΑ (vids)

Αγγλία και ΗΠΑ επικράτησαν με 3-0 και 1-0 της Ουαλίας και του Ιράν αντιστοίχως, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Στην… πολεμική αναμέτρηση των παραδοσιακών εχθρών Ιράν και Ηνωμένων Πολιτειών, οι Αμερικανοί κατάφεραν να πάρουν τη νίκη – πρόκριση με 1-0, χάρη στο κοντινό πλασέ του σούπερ σταρ τους, Κρίστιαν Πούλισικ (38′) και να προκριθούν ως δεύτεροι στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, αφήνοντας εκτός τους Πέρσες -οι οποίοι χρειάζονταν τουλάχιστον την ισοπαλία- και «πέφτοντας» πάνω στην Ολλανδία. Αποχώρησε τραυματίας πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο ο έμπειρος αριστερός οπισθοφύλακας της ΑΕΚ, Μίλαν Μοχαμαντί.

Πανηγυρική πρόκριση και πρώτη θέση για την Αγγλία, η οποία ισοπέδωσε στο δεύτερο ημίχρονο της μεταξύ τους αναμέτρησης με 3-0 την Ουαλία, έφτασε τα 100 γκολ σε Μουντιάλ και εξασφάλισε την πρώτη θέση του 2ου Ομίλου. Ο Μάρκους Ράσφορντ (50′, 68′) και ο Φιλ Φοντέν (51′) τα γκολ για τα «Τρία Λιοντάρια» του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και τώρα… Σενεγάλη, με έπαθλο την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, επιστρέφει στο Νησί η παρέα του Γκάρεθ Μπέιλ.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 2ου ΟΜΙΛΟΥ

Αγγλία 7 (9-2)
Ηνωμένες Πολιτείες 5 (2-1)
Ιράν 3 (4-7)
Ουαλία 1 (1-6)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ