Μουντιάλ 2022: Η Πολωνία σαν «κόμπρα»… δάγκωσε τη Σ. Αραβία (vid)

Η Σαουδική Αραβία ήταν καλύτερη αλλά η Πολωνία ήταν εύστοχη και νίκησε σήμερα (26/11) στην αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου στο Μουντιάλ.

Το γνωστό κλισέ «στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα η ομάδα με την καλύτερη απόδοση» αποδίδει την εικόνα όσων έγιναν σήμερα (26/11), για τη 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου, στο στάδιο «Education City» της Ντόχα.

Η Σαουδική Αραβία κυριάρχησε, έχασε ένα… τσουβάλι ευκαιρίες αλλά δεν κούνησε τα δίχτυα. Με συνέπεια να ηττηθεί με 2-0 γιατί η Πολωνία ήταν εύστοχη και είχε στην εστία της τον Σέζνι.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι απέδειξαν μέσα στις τέσσερις άσπρες γραμμές ότι το επίτευγμα της νίκης με την Αργεντινή δεν ήταν τυχαίο. Είναι καλοδουλεμένη ομάδα, με πάθος και ικανότητες. Από την αρχή κυριάρχησαν στον αγώνα και έδειχναν ότι είναι ζήτημα χρόνου να πανηγυρίσουν γκολ.

Όμως, η Πολωνία σε ρόλο… «κόμπρας» τους «δάγκωσε θανάσιμα». Με… δηλητηριώδη «δόντια» τους Ζελίνσκι, Σέζνι, Λεβαντόφσκι. Ο πρώτος -κόντρα στη ροή της αναμέτρησης- «άνοιξε» το σκορ στο 39′. Σε μια φάση που οι παίκτες της Σ. Αραβίας δεν ακούμπησαν την μπάλα. Αυτή από τον Σέζνι έφτασε στον σκόρερ διά μέσου των Κας, Φρανκόφσκι, ξανά Κας και Λεβαντόβσκι.

Ο τερματοφύλακας των Ευρωπαίων «κατέβασε ρολά» και κράτησε την ομάδα του στον αγώνα. Με κορυφαία από τις καίριες επεμβάσεις του τη διπλή στο 45’+2. Λίγο πριν ο Βραζιλιάνος διαιτητής, Βίλτον Σαμπάιο, είχε -μετά από χρήση του VΑΡ- καταλογίσει πέναλτι.

Το εκτέλεσε ο Αλ Νταουσαρί, ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους απέκρουσε και το ίδιο έκανε όταν μόνος του σούταρε ο Αλ Μπουράικ.

Η Σ. Αραβία παρέμεινε κυρίαρχη και στο δεύτερο ημίχρονο. Πίεζε, δημιουργούσε ευκαιρίες αλλά δεν κουνούσε δίχτυα. Οι (μικροί και μεγάλοι) φίλοι της δεν πίστευαν αυτά που έβλεπαν.

Ο Λεβαντόφσκι είδε στην πρώτη σοβαρή προσπάθειά του να σκοράρει την μπάλα να εξοστρακίζεται στο δοκάρι (66′) αλλά στο 82′ κατάφερε να πανηγυρίσει το πρώτο του γκολ σε Μουντιάλ και ταυτόχρονα να «κλειδώσει» τη νίκη της ομάδας του.

Μάλιστα, η τυπικά γηπεδούχος θα μπορούσε να έχει διευρύνει το υπέρ της σκορ. Αλλά στο 63′ η μπάλα από την κεφαλιά «ψαράκι» του Μίλικ σταμάτησε στο δοκάρι.

Και στο 90′ ο Λεβαντόφσκι δεν κατάφερε να νικήσει τον Αλ-Οβάις.

Πλέον, η Πολωνία είναι στους 4 βαθμούς και η Σαουδική Αραβία στους 3 βαθμούς. Έναν έχει το Μεξικό και κανέναν η Αργεντινή που θ’ αναμετρηθούν το βράδυ (21:00). Την επόμενη αγωνιστική (30/11, 21:00) η Πολωνία αντιμετωπίζει την Αργεντινή και η Σαουδική Αραβία το Μεξικό.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Σέζνι, Μπερεσίνσκι, Γκλικ, Κίβιο, Κας, Καμίνσκι, Κριχόβιακ, Φρανκόβσκι, Μπιέλικ, Ζιελίνσκι (63′ Καμίνσκι), Μίλικ (70′ Πιόντεκ), Λεβαντόβσκι.

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: Αλοβάις, Αμπουλαϊχί, Αμπντουλχαμίντ, Αλ Αμρί, Αλ Μπουραΐκ (65′ Αλ Γκανάμ), Αλ Μπουραϊκάν, Αλ Μάλκι (86′ Αλ Ομούντ), Κάνο, Αλ Νταουσάρι, Αλ Ναχέι (46′ Αλ Ναμπίντ, 90’+ Μπαχμπρί), Αλ Σεχρί (86′ Ν. Αλ Νταουσάρι).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ