Μουντιάλ 2022: Βραδιά ρεκόρ για τον διασημότερο άνεργο του κόσμου (vid)

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, η Πορτογαλία επικράτησε με 3-2 της Γκάνας και ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει σε πέντε Μουντιάλ.

Η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος αναδείχθηκε νικήτρια στη σύγκρουση του «Σταδίου 974» της Ντόχα με τη Γκάνα (3-2) για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, σε έναν αγώνα όπου και τα πέντε τέρματα σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο.

Η ιστορική στιγμή της αναμέτρησης ήρθε στο 65ο λεπτό, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο (δύο ημέρες μετά την αποδέσμευσή του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), εκτελώντας εύστοχα το πέναλτι που έγινε ο ίδιος, άνοιξε το σκορ και παράλληλα έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που σκοράρει σε πέντε Παγκόσμια Κύπελλα!

Στο μεγάλο πάρτι του Κριστιάνο… συμμετείχαν διαμορφώνοντας το τελικό 3-2 υπέρ των Λουζιτανών οι Ζοάο Φέλιξ (78′), Ράφαελ Λεάο (80′) – Αντρέ Αγιού (73′), Οσμάν Μπουκαρί (89′), ενώ στην τελευταία φάση λίγο έλειψε να ισοφαρίσει για τους μαχητικούς Αφρικανούς ο Ινιάκι Γουίλιαμς, εκμεταλλευόμενος απίθανο λάθος του αντίπαλου τερματοφύλακα, Ντιόγκο Κόστα.

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Κόστα, Γκερέιρο,  Ντανίλο, Ντίας, Κανσέλο, Οτάβιο (56′ Γ. Καρβάλιο), Νέβες,  Φερνάντες, Μπ. Σίλβα, Φέλιξ, Ρονάλντο
Γκάνα (Ότο Άντο): Ατί-Ζιγκί, Μπάμπα, Σαλισού, Αμαρτέι, Τζικού (92′ Σεμενιό), Σεϊντού (66′ Λάμπτεϊ), Α. Αγιού (77′ Τζ. Αγιού), Σαμέντ (90+2′ Κιερέχ), Παρτέι, Κούντους (77′ Μπουκαρί), Γουίλιαμς

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 8ου ΟΜΙΛΟΥ
Πορτογαλία 3 (3-2)
Νότια Κορέα 1 (0-0)
Ουρουγουάη 1 (0-0)
Γκάνα 0 (2-3)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ