Μουντιάλ 2022: Ολλανδία και Μεντί «έκλεψαν» τη Σενεγάλη (vid)

Δύο λάθη του τερματοφύλακα της Σενεγάλης και η αξιοποίησή τους καθόρισαν το αποτέλεσμα υπέρ της Ολλανδίας, στη σημερινή (21/11) αναμέτρηση του 1ου ομίλου.

Η Ολλανδία «έπεσε από την Ακρόπολη, βρήκε και πορτοφόλι» σήμερα (21/11) στο στάδιο «Al-Thumama». Όπου, αναμετρήθηκε με τη Σενεγάλη, στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη αγωνιστική του 1ου ομίλου.

Οι «οράνιε» ήταν από μέτριοι ως κακοί στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, ενώ οι τυπικά γηπεδούχοι πρωταθλητές Αφρικής -με εξαιρετική εμφάνιση του κεντρικού αμυντικού στον Ολυμπιακό, Παπέ Αμπού Σισέ– στέκονταν καλύτερα, ήταν πιο πειστικοί. Μπορεί να μην κουνούσαν τα αντίπαλα δίχτυα αλλά ικανοποιούσαν τους φιλάθλους τους στην εξέδρα.

Όμως, κόντρα στη ροή του αγώνα, στο τέλος πανηγύρισαν οι Ολλανδοί. Αφού, αξιοποίησαν τις λανθασμένες αντιδράσεις του τερματοφύλακα της Σενεγάλης, Εντουάρ Μεντί.

Στο 84′ η «έξοδος του Μεσολογγίου» επέτρεψε στον Κόντι Χάκπο να «ανοίξει» το σκορ. Στο 90’+9′ απέκρουσε με λάθος τρόπο σουτ από τον σκόρερ και ο νεοεισελθόντας, Ντάβι Κλάασεν, δεν άφησε το…. δώρο αναξιοποίητο.

Καθοριστική συμβολή στην επικράτηση των «οράνιε» είχε ο πρωτοεμφανιζόμενος με το εθνόσημο στο στήθος τερματοφύλακάς τους, Αντριέ Νόπερτ.

Η Σενεγάλη δεν έχασε μόνο την αναμέτρηση αλλά και τον Σεϊκού Κουγιατέ, ο οποίος στο 74′ αποχώρησε με φορείο.

ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Ε. Μεντί, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Σισέ, Ντιαλό (62′ Γιάκομπς), Ν. Μεντί, Ι. Γκέιγ, Κουγιατέ (74′ Α. Γκέιγ), Ντιατά (74′ Τζάκσον), Ντιά (69′ Σ. Ντιένγκ), Ι. Σαρ.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Νόπερτ, Ντάμφρις, Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Άκε, Μπλιντ, Φρ. ντε Γιονγκ, Χάκπο (90’+4′ Ντε Ρον), Μπέρχαουζ (79′ Κόπμαϊνερς), Γιάνσεν (62′ Ντεπάι), Μπέρχβαϊν (79′ Κλάασεν).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ