EuroBasket 2022: Η εθνική θέλει να «ξεσπιτώσει» την Ιταλία

Απόψε (22:00, ΕΡΤ1), για τη 2η αγωνιστική, η εθνική θέλει να νικήσει την οικοδέσποινα και να «σφιχταγκαλιάσει» την πρωτιά του 3ου ομίλου.

Με νωπά ακόμα τα επιτεύγματα (ατομικά και συλλογικά) αλλά και τα λάθη του χθεσινού νικηφόρου (89-85) αγώνα με την Κροατία, η εθνική αντιμετωπίζει απόψε (22:00, ΕΡΤ1) -στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής- την Ιταλία.

Στόχος αμφοτέρων η νίκη. Αν την πάρει η «γαλανόλευκη» θα «σφιχταγκαλιάσει» την πρωτιά του 3ου ομίλου. Αν τα καταφέρει η οικοδέσποινα θα της απομένει ένα ακόμα… βήμα, για την επίτευξη του στόχου της, να νικήσει την Κροατία.

Θεωρείται σχεδόν απίθανο να τεθεί στη διάθεση του Δημήτρη Ιτούδη ο Κώστας Αντετοκούνμπο αλλά συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες ν’ αγωνιστεί ο Γιώργος Παπαγιάννης. Στην άλλη πλευρά του παρκέ, ο Τζαμάρκο Ποτζέκο, δεν υπολογίζει για το υπόλοιπο της διοργάνωσης τον Ντανίλο Γκαλινάρι. Ο άσσος των Σέλτικς υπέστη ρήξη χιαστού και χάνει όλη την αγωνιστική χρονιά.

Στην αναμέτρηση που «άνοιξε την αυλαία» του σημερινού προγράμματος στον όμιλο, η Κροατία έκανε «περίπατο» με αντίπαλο τη Μεγάλη Βρετανία. Επικράτησε με 86-65 και πήρε το πρώτο της ροζ φύλλο στο τουρνουά. Ακολουθεί (18:00) ο αγώνας της Εσθονίας με την Ουκρανία (ΕΡΤ1).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ