Γκόρντον Ράμσεϊ: Αποθεώνει την ελληνική κουζίνα στην Βρετανική τηλεόραση ο διάσημος σεφ

Στο πλαίσιο τηλεοπτικού προγράμματος του βρετανικού δικτύου ITV που συμμετέχουν οι δύο διάσημοι μάγειρες υψηλής γαστρονομίας, διασταύρωσαν τα «μαχαίρια» τους για χάρη της ελληνικής κουζίνας.

«Η ελληνική κουζίνα είναι ανώτερη από την ιταλική», απεφάνθη ο πασίγνωστος Γκόρντον Ράμσεϊ, σε μια απολαυστική σύντομη συζήτηση με τον σεφ Τζίνο Ντ’ ακάμπο, εξ Ιταλίας ορμώμενο. Στο πλαίσιο τηλεοπτικού προγράμματος του βρετανικού δικτύου ITV που συμμετέχουν οι δύο διάσημοι μάγειρες υψηλής γαστρονομίας, διασταύρωσαν τα «μαχαίρια» τους για χάρη της ελληνικής κουζίνας.

Ο Γκόρντον Ράμσεϊ είναι γνωστός λάτρης και υπέρμαχος της ελληνικής κουζίνας, οπότε ήταν φυσικό ο διασκεδαστικός …διαξιφισμός τους να λάβει ιδιαίτερες γαστριμαργικές διαστάσεις λόγω και του εκρηκτικού ταπεραμέντου  τους.

Στον εν λόγω απόσπασμα της εκπομπής, ο Γκόρντον Ράμσεϊ ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά: «Ειλικρινά, πιστεύω ότι η ελληνική κουζίνα είναι καλύτερη από την ιταλική».

«Δεν μπορεί να μιλάς σοβαρά», του ανταπάντησε ο Ντ’ ακάμπο και αμέσως μετά ζήτησε τη συνδρομή και τρίτου προσώπου για να λυθεί η τηλεοπτική «αψιμαχία».

Αυτός που απάντησε ήταν ο Γάλλος σερβιτόρος Φρεντ Σιριέιτς, ο οποίος ουσιαστικά προσδέθηκε στο άρμα της άποψης του Γκόρντον Ράμσεϊ, μιλώντας για την Κρήτη και τη μακροζωία των κατοίκων της. Ο Ντ’ ακάμπο δεν παραιτήθηκε τόσο εύκολα από την άποψή του, αλλά και ο Ράμσεϊ επέμεινε.

Φυσικά, το στιγμιότυπο είναι από εκπομπή ειδικά αφιερωμένη στην ανάδειξη της ελληνικής κουλτούρας και ο τηλεοπτικός διαξιφισμός των σεφ συνέβη πάνω στο σκάφος με το οποίο διέσχιζαν τις ελληνικές θάλασσες. Στο συγκεκριμένο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς, παρουσιάστηκαν οι τόποι, τα παραδοσιακά φαγητά της Ελλάδας, ενώ αναδείχθηκαν οι ομορφιές της χώρας και η ελληνική γαστρονομία σε όλο της μεγαλείο. Η ταξιδιωτική τους περιήγηση ξεκίνησε από την Κρήτη, επόμενος σταθμός ήταν η Σαντορίνη, ύστερα η Μύκονος, η Αθήνα και στη συνέχεια τα Μετέωρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ