Γιατί επέλεξε την Αθήνα για το ετήσιο συνέδριο του το περιοδικό Monocycle ;

Μπορεί η ελληνική πρωτεύουσα να γίνει η αιώνια πόλη της νοτιοανατολικής Ευρώπης;

To φετινό συνέδριο του περιοδικού Monocycle με τίτλο “Ποιότητα ζωής” πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Στην έναρξη του το παρών έδωσε ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον διευθυντή σύνταξης του μέσου Tyler Brûlé και τον αρχισυντάκτη του έντυπου περιοδικού Andrew Tuck. Στο κέντρο του ενδιαφέροντος του δημόσιο διαλόγου οι προοπτικές της Αθήνας, η οποία στο πλαίσιο της εκδήλωσης επανασυστήνεται στο διεθνές κοινό “ως η πόλη των ευκαιριών”, όπως τιτλοφορείται μάλιστα και στο editorial του περιοδικού.

“Η Αθηνά έχει αναγγενηθεί, παρά τις δυσκολίες. Είναι μια ανθεκτική πόλη, με 129 γειτονιές, με ποιότητα ζωής, με αίσθηση του ανήκειν και με ελπίδα, και θεωρούμε ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό, ειδικά σε αυτούς τους καιρούς. Οι άνθρωποι θέλουν να νιώθουν άνετα, θέλουν να νιώθουν ασφαλείς. Εάν περπατήσετε στην πόλη, θα διαπιστώσετε πολύ γρήγορα ότι δεν είναι μόνο η Ακρόπολη. Είμαστε εξίσου περήφανοι για την μεγαλειώδη κληρονομιά μας, όσο και για την μοντέρνα ψυχή της Αθήνας. Είναι μια ζωντανή, δυναμική μητρόπολη και είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για τους νέους ανθρώπους της, οι οποίοι πέρασαν την οικονομική κρίση, είναι ακόμα εδώ, αγωνίζονται, εργάζονται σκληρά και ονειρεύονται μια καλύτερη πόλη» σημείωσε ο κύριος Μπακογιάννης μπροστά στους περίπου 130 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο.

Οι δύο δημοσιογράφοι του Monocle υπενθύμισαν ότι η ποιότητα ζωής συνδέεται με τις στιγμές διασκέδασης και χαλάρωσης που μπορεί να προσφέρει μια πόλη και ότι η Αθήνα είναι εξίσου γνωστή γι’ αυτό. Συνηγορώντας ο δήμαρχος ανέφερε ότι “Πράγματι αυτό είναι το μοναδικό DNA της Αθήνας, δηλαδή «να εργάζεσαι σκληρά αλλά και να διασκεδάζεις εξίσου. Να μπορείτε να αφήσετε τη μουσική να παίζει, να μπορείτε να κάτσετε έξω, να απολαύσετε τον καιρό”.

Στο συνέδριο που ολοκληρώνεται σήμερα στις 25 Σεπτεμβρίου- με τη μορφή παρουσιάσεων αλλά και ξεναγήσεων στην πόλη- συμμετέχουν επαγγελματίες από τη δημοσιογραφία, την επιχειρηματικότητα, τη μόδα, την αρχιτεκτονική, τις τέχνες. Τελικά κάτι αλλάζει στην Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ