Λιονέλ Μέσι: Τα οικονομικά “παραλειπόμενα” από τη συμφωνία του σταρ του ποδοσφαίρου με την Παρί Σεν Ζερμέν

Η Μπαρτσελόνα έχει κάθε λόγο, εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι της υπόθεσης, να “θρηνεί” για την απώλεια του πάλαι ποτέ θρυλικού της παίκτη και για τις παράπλευρες οικονομικές απώλειες.

Τα 71 εκατ. ευρώ της συμφωνίας του διεθνούς άσου, Λιονέλ Μέσι, με την Παρί Σεν Ζερμέν, για δύο χρόνια, είναι μόνο η “κορυφή τους παγόβουνου” όπως φαίνεται, για τις ...οικονομίες κλίμακος που λαμβάνουν χώρα, μετά την πολύκροτη μεταγραφή του στη Γαλλία.

Η Μπαρτσελόνα έχει κάθε λόγο, εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι της υπόθεσης, να “θρηνεί” για την απώλεια του πάλαι ποτέ θρυλικού της παίκτη και για τις παράπλευρες οικονομικές απώλειες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου Reutersη νέα ζωή του Λιονέλ Μέσι βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Φωτογράφοι, παπαράτσι, δημοσιογράφοι, περιοδικά και εφημερίδες έχουν στήσει έναν ολόκληρο κλοιό γύρω του. Κινούνται στους ρυθμούς του Βασιλιά του ποδοσφαίρου και της οικογένειάς του, καραδοκώντας για ένα φωτογραφικό ενσταντανέ, ένα τηλεοπτικό καρέ γύρω από τις νέες συνήθειες του κορυφαίου παίκτη.

Από το real estate της περιοχής που κατοικεί ο Μέσι, μέχρι τον τουριστικό κλάδο, μια νέα μικρο-οικονομία με παράπλευρα κέρδη αυτή τη φορά ανθεί. Εκδρομές και ταξίδια στήνονται, προκειμένου οι φανατικοί θαυμαστές του να τον δουν από κοντά ή να τον απολαύσουν εντός του γηπέδου να “χορεύει”. ¨Όλα αυτά σημαίνουν κέρδη για τα εστιατόρια, τα μαγαζιά, για το αιώνιο Παρίσι που ενισχύει κι άλλο τον μύθο του. Είναι χαρακτηριστικό ότι και μόνο για να τον δουν οι ποδοσφαιρόφιλοι στο πρώτο αγώνα της παρισινής ομάδας κόντρα στο Στρασβούργο, πλήρωσαν έως και 800 ευρώ εισιτήριο από “δεύτερο χέρι”.