Απογειώθηκε ο πύραυλος Falcon 9 της SpaceX στην 1η διαστημική αποστολή με τουρίστες αστροναύτες

Μεταξύ των τεσσάρων Αμερικανών τουριστών βρίσκεται και ο δισεκατομμυριούχος Τζάρεντ Άιζακμαν.

Aπογειώθηκε με επιτυχία τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας) από το διαστημικό κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα, στην πρώτη τουριστική, διαστημική αποστολή, χωρίς επαγγελματία αστροναύτη στο πλήρωμα, για πρώτη φορά στα χρονικά της ανθρωπότητας.

 

Μεταξύ των τεσσάρων Αμερικανών τουριστών, επιβατών στην αποστολή που φέρει τον τίτλο Inspiration4 («Έμπνευση4») βρίσκεται ο δισεκατομμυριούχος Τζάρεντ Άιζακμαν που ναύλωσε τον πύραυλο Falcon 9 για αυτό το ταξίδι. Η εταιρεία του Έλον Μασκ ανέφερε ότι περίπου 12 λεπτά μετά την εκτόξευση, η διαστημική κάψουλα Dragon αποκολλήθηκε επιτυχώς από τον πύραυλο Falcon 9, στέλνοντας τους τέσσερις τουρίστες μόνους στο διάστημα.

Αναμένεται να κάνουν ένα τριήμερο ταξίδι στο διάστημα, και θα ταξιδέψουν λίγο μακρύτερα από τον Διεθνή διαστημικό σταθμό. Εμείς περιμένουμε εναγωνίως την επιστροφή τους για να μας διηγηθούν την περιήγηση τους στην απεραντοσύνη του σύμπαντος και να μας αποκαλύψουν αν τελικά “Η αλήθεια είναι εκεί έξω” όπως έλεγε ο τηλεοπτικό πράκτορας του FBI Φοξ Μόλντερ στην θρυλική τηλεοπτική σειρά “X-files”.