Το Emea.gr προτείνει τα καλύτερα βιβλία της εβδομάδας

Αυτή την εβδομάδα προτείνουμε τρία συναρπαστικά βιβλία: ΟΙ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ (Στους Ήλιους του Έρωτα, Στα Φεγγάρια της Αλήθειας , Στη Γη της Αγάπης), της Μαίρης Κόντζογλου.

Αυτή την εβδομάδα προτείνουμε τρία συναρπαστικά βιβλία: ΟΙ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ (Στους Ήλιους του Έρωτα, Στα Φεγγάρια της Αλήθειας , Στη Γη της Αγάπης), της Μαίρης Κόντζογλου. Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Λιβάνη. 

Οι Μεσημβρινοί της Ζωής -Στους Ήλιους του Έρωτα

Αρχές του 20ου αιώνα. Στα ταραγμένα χρόνια που ακολουθούν, δύο γυναίκες, η Βασιλική και η Ιλαρία, βιώνουν παράλληλα τις προσωπικές τους ιστορίες και τα παγκόσμια γεγονότα. Η μία , αρχοντοκόρη από τη Δυτική Μακεδονία, ζει μια παιδική ηλικία σημαδεμένη από το θάνατο, τον πόλεμο, τις δύσκολες οικογενειακές σχέσεις. Η άλλη, φτωχοκόριτσο από τη Σμύρνη, ακολουθεί την οικογένειά της σε ένα πικρό ταξίδι , αναζητώντας αγάπη και σεβασμό. Το γαϊτανάκι της μοίρας μπλέκεται, οι δυο τους γνωρίζονται και διαπιστώνουν ότι οι οικογένειές τους είναι άρρηκτα δεμένες, με δεσμούς που έχουν παρασύρει και τις ίδιες σ΄ ένα παιχνίδι αγάπης και θανάτου……..

Οι Μεσημβρινοί της Ζωής-Στα φεγγάρια της Αλήθειας

Μέσα του 20ου αιώνα. Οι δυο ηρωίδες, η Βασιλική και η Ιλαρία, έχουν τραβήξει τους δρόμους της ζωής τους στα διαφορετικά σημεία του ορίζοντα. Η Βασιλική στην Αμερική γεμάτη από αγάπη, πλούτη και ενδιαφέρουσα ζωή, συναντάει έναν άγνωστο που τη γοητεύει και είναι αποφασισμένη να τον ακολουθήσει ως την άκρη του κόσμου. Η Ιλαρία στη Θεσσαλονίκη ,παλεύοντας με τη σκληρή πραγματικότητα, γίνεται κοινωνός ενός συγκλονιστικού μυστικού που ξεκινάει από τη Δυτική Μακεδονία, περνάει από τη Σμύρνη και τη Μικρασιατική καταστροφή και φτάνει ως το σπίτι της. Η αλήθεια έχει πάντα δύο πρόσωπα, ένα φωτεινό και ένα σκοτεινό. Το σφιχτοδεμένο κουβάρι της μοίρας αρχίζει να ξεμπλέκεται στα Φεγγάρια της Αλήθειας, και οι ήρωες του βιβλίου έκπληκτοι ανακαλύπτουν πόσο άρρηκτα είναι δεμένες οι ζωές τους στους ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΥΣ Της ΖΩΗΣ.

Οι Μεσημβρινοί της Ζωής-Στη Γη της αγάπης

Τα χρόνια έχουν κυλήσει και οι ήρωες των ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΩΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, νερό σε ορμητικό ποτάμι, κατευθύνονται στο μοιραίο ραντεβού τους, εκείνο που θα τους κάνει να σμίξουν στη ΓΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ. Η επιστροφή στην πατρίδα για τη Βασιλική είναι μια αναγέννηση. Όμως πρώτα πρέπει να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τα ανήκουστα και τα ανείπωτα και να πάρει πίσω τους όρκους της. Η ίδια σκληρή διαδικασία και για την Ιλαρία που, μέσα από τον χαμένο έρωτα, ανακαλύπτει τη μεγάλη αγάπη και, νικήτρια πια, κατορθώνει να ξεστομίσει τα εφτασφράγιστα μυστικά.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Μαίρη Κόντζογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει εργαστεί σε μεγάλες ελληνικές εταιρείες με αντικείμενο την Επικοινωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ