«Προσγειώθηκε» στην Αθήνα με το τρόπαιο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ο μικρότερος αδελφός τους, Αλεξ, έμεινε στις ΗΠΑ, προκειμένου να συμμετάσχει στο Summer League του ΝΒΑ
αντετοκούνμπο αθήνα

Το αεροσκάφος που μετέφερε τον Γιάννη και τον Θανάση Αντετοκούνμπο, προσγειώθηκε λίγο μετά τις 11:30 στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η άφιξη των δύο πρωταθλητών του ΝΒΑ στην Αθήνα, καθυστέρησε μερικές ημέρες, καθώς ο Θανάσης έπρεπε να περάσει ένα χρονικό διάστημα απομονωμένος, αφού προσβλήθηκε από κορονοϊό με αποτέλεσμα να χάσει τους τελευταίους δύο τελικούς του ΝΒΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αεροδρόμιο της Αθήνας περίμεναν τους πρωταθλητές του NBA, περίπου 100 άτομα. Ανάμεσά τους συγγενείς και φίλοι των αδερφών Αντετοκούνμπο.

Ο μικρότερος αδελφός τους, Αλεξ, έμεινε στις ΗΠΑ, προκειμένου να συμμετάσχει στο Summer League του ΝΒΑ με τους Σακραμέντο Κινγκς.

Οι πρώτες δηλώσεις

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, στις πρώτες δηλώσεις του είπε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες, όλους όσοι μας στήριξαν για να πάμε στο ΝΒΑ και να ζήσουμε το όνειρό μας. Είμαστε χαρούμενοι που γυρίσαμε για να δούμε τους φίλους μας και την οικογένειά μας. Είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε να φέρουμε το Κύπελλο μαζί, γιατί ήταν ολόκληρη διαδικασία. Είμαι πολύ χαρούμενος που ένα από τα μεγαλύτερα τρόπαια στον κόσμο είναι στην Ελλάδα. Είναι κάτι απίστευτο. Δεν ξέρω πόσες ημέρες θα μείνουμε, αλλά σίγουρα θα το πάω πίσω στα Σεπόλια, στου Ζωγράφου, στα μέρη που μεγαλώσαμε. Δεν ήταν μαζί μας στην πτήση. Ακόμη δεν έχουμε πιστέψει τι έχει γίνει. Έγινε με σκληρή δουλειά απ όλους στην ομάδα, τους παίκτες, τους προπονητές και τον κόσμο που ερχόταν να μας στηρίξει. Οι Έλληνες μας στήριζαν και μας αγαπούσαν».

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είπε στα πρώτα λόγια του, μετά την άφιξή του, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»:

«Δεν έχω να πω κάτι, σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που και κατά τη διάρκεια της σεζόν, από την πρώτη στιγμή που παίζουμε μπάσκετ, μας έχουν στηρίξει. Από την πρώτη στιγμή που φύγαμε στο εξωτερικό να κυνηγήσουμε το όνειρό μας». Για να σχολιάσει αναφορικά με την απουσία του από το Game 5 και το Game 6 των τελικών του ΝΒΑ: «Δεν ήταν δύσκολο να είμαι εκτός από τα δύο τελευταία παιχνίδια. Το πιο δύσκολο ήταν να μην μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Πιο πολύ στενοχωρήθηκα που δεν ήμουν εκεί, όχι για τους πανηγυρισμούς. Δεν πειράζει. Ακόμη κι έτσι είμαι πρωταθλητής. Το τρόπαιο δεν θα φύγει από το γήπεδο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ