Το MasterChef 5 ήταν από την αρχή γυναικεία υπόθεση!

Είναι η πρώτη χρονιά που το έπαθλο κέρδισε γυναίκα σεφ, η οποία ξεχώρισε ήδη από τις πρώτες δοκιμασίες!

Διαφορετικό χαρακτήρισαν πολλοί το φετινό διαγωνισμό MasterChef, καθώς όλους τους μήνες προβολής του κατάφερε να “εξιτάρει” το κοινό.  Κι αυτό γιατί ήταν διάχυτη η περιέργεια αν τελικά φέτος θα αλλάξουν τα δεδομένα και θα αναδειχθεί η πρώτη Ελληνίδα MasterChef!

Έτσι,  ουσιαστικά είναι η πρώτη χρονιά που το έπαθλο κέρδισε γυναίκα σεφ, η οποία ξεχώρισε ήδη από τις πρώτες δοκιμασίες! Ο λόγος για τη Μαργαρίτα Νικολαΐδη, μια παίκτρια που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το ελληνικό κοινό λόγω των μαγειρικών της ικανοτήτων, αλλά και του χαρακτήρα της. Φυσικά, με τη νίκη της κατάφερε να “καταρρίψει” πολλούς ισχυρισμούς, σχετικά με την κυριαρχία των ανδρών στο κομμάτι της μαγειρικής. Απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο πως και οι γυναίκες είναι εξίσου ικανές και μπορούν να διαπρέψουν στο χώρο αυτό.

Από την αρχή του παιχνιδιού, η Μαργαρίτα κατάφερε να εντυπωσιάσει πολλές φορές τόσο με τα πιάτα που δημιουργούσε όσο και με τις ιδέες της. Είχε την ικανότητα να “παντρεύει” κάθε φορά υλικά και γεύσεις και να προτείνει νέους συνδυασμούς, προκαλώντας έκπληξη όχι μόνο στους υπόλοιπους παίκτες αλλά και στους κριτές. Από το πρώτο κιόλας της πιάτο κατόρθωσε να “κεντρίσει” το ενδιαφέρον των τριών κριτών, αφού ήταν από τις λίγες φορές που εξέφρασαν με αρκετά ενθαρρυντικά λόγια το πόσο νόστιμο ήταν.

Κάθε φορά έκανε έντονη τη “λαχτάρα” να μαθαίνει μυστικά μαγειρικής, μέσα από τις τεχνικές τόσο των κριτών όσο και των καλεσμένων στο Master Class. Έγινε γρήγορα φανερό πως ήταν ένα “δυνατό χαρτί” στο διαγωνισμό. Γι’ αυτό κατάφερε να επιστρέψει μετά την αποχώρηση της και να κερδίσει και το έπαθλο των δέκα χιλιάδων ευρώ στη διάρκεια του διαγωνισμού

Μετά τη νίκη της δήλωσε πως μόνος της στόχος στο σημείο αυτό είναι να χαράξει τη δική της πορεία στη μαγειρική και να αποκτήσει όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις δίπλα σε έναν γνωστό σεφ. “Το σημαντικότερο για μένα τώρα είναι να δουλέψω δίπλα σε έναν σεφ και να πάρω εμπειρίες. Μακάρι να μας επιτρέψουν να φύγουμε και στο εξωτερικό και να δούμε κάποια πράγματα” ανέφερε. Μάλιστα, αποκάλυψε όχι το όνειρο της είναι μελλοντικά να ανοίξει ένα ζαχαροπλαστείο.

Σε ένα γενικότερο Πλαίσιο ο φετινός διαγωνισμός είχε έντονες προσωπικότητες αρκετές “μαγειρικές μονομαχίες”, συγκινητικές στιγμές αλλά και ανθρώπους που άφησαν το στίγμα τους. Εκτός από τη Μαργαρίτα ιδιαίτερα δημοφιλής στο κοινό ήταν και ο Παύλος Χάππιλος. Έγινε ιδιαίτερα αγαπητός τόσο από τους συμπαίκτες όσο κι από το κοινό. Αν και δεν διέθετε την προϋπηρεσία άλλων παιχτών, η αγάπη του για τη μαγειρική και τη δημιουργία του χάρισε μια εξαιρετική πορεία στο διαγωνισμό. 

Ουσιαστικά, η προσωπικότητα του, το χιούμορ και η ευγενική διάθεση προς όλους τον έκαναν να ξεχωρίσει. Όπως πολλοί υποστηρίζουν ανέτρεψε τα δεδομένα των ριάλιτι. Κι αυτό γιατί μέσα από τη θετική και φιλική του διάθεση προς όλους κατάφερε να φτάσει πολύ ψηλά στο διαγωνισμό.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ