Τα καλά τα παλικάρια πριν πεινάσουν «ψήνουν»

Η χώρα μας χαρακτηρίζεται, μεταξύ άλλων, και για τις παροιμίες που τις περισσότερες φορές αποτελούν προϊόν της πραγματικής ζωής. Βεβαίως εμείς για το συγκεκριμένο θέμα παραφράσαμε – ελαφρώς – την γνωστής παροιμία για τα καλά τα παλικάρια. Η ευχή μας, προκαταβολικά, είναι καλή όρεξη και κυρίως καλά ψησίματα… πάντα με ασφάλεια!

Τελικά, από ότι φαίνεται, όλες τις μικρές ή μεγάλες γιορτές, σε διάστημα 12μήνου, θα τις περάσουμε σε καθεστώς καραντίνας και ίσως κάποιες από αυτές και δύο φορές (ελπίζουμε πως όχι φυσικά).

Τέτοια περίοδο πέρυσι, αν και ο COVID-19, «μύριζε» πως έρχεται στην «γειτονιά» μας, είχαν «ανάψει» τα τηλέφωνα για να προλάβουμε να κλείσουμε σε μια ταβέρνα (κατά προτίμηση) προκειμένου να τσικνίσουμε. Και αυτό γιατί τα έθιμα είναι έθιμα. Και γιατί ζούμε στην Ελλάδα… και στο τέλος της ημέρας έτσι μας αρέσει!

Ναι, για όσους δεν το κατάλαβαν, την άλλη Πέμπτη, είναι η περίφημη Τσικνοπέμπτη. Νομίζω πως δεν χρειάζεται να αναλύσουμε τι ακριβώς σημαίνει ή καλύτερα τι συμβαίνει στην Ελλάδα την συγκεκριμένη ημέρα. Αλλοίμονο επίσης αν άφηνες την τελευταία στιγμή να βρεις τραπέζι σε κάποια ταβέρνα ή σε κάποιο εστιατόριο. Θα κατέληγες σπίτι και με περιορισμένες επίσης πιθανότητες να εξυπηρετηθείς από κάποιο μαγαζί της γειτονιάς σου.

Τσικνοπέμπτη 2021

Έχοντας λοιπόν «διανύσει» σχεδόν 12 μήνες καραντίνας (όχι και τους 12 μήνες, αλλά τους περισσότερους), εφέτος οι Έλληνες θα τσικνίσουν σπίτι τους και όπως φαίνεται οι περισσότεροι φαίνεται πως προετοιμάζονται πυρετωδώς για την συγκεκριμένη ημέρα! Και εδώ έρχεται να «κουμπώσει» η παράφραση της παροιμίας «Τα καλά τα παλικάρια πριν πεινάσουν μαγειρεύουν».

Μαζί όμως με τους επίδοξους ψήστες έτοιμα είναι και τα καταστήματα που πουλούν σχετικά προϊόντα (π.χ.: ψησταριές, σχάρες, πιάστρες κ.α.). Οι επιλογές πολλές, ανάλογα βέβαια με την χωροταξία του κάθε σπιτιού, αλλά και το βαλάντιο του κάθε νοικοκυριού. Αλλά, όπως φαίνεται, από την μικρή – διαδικτυακή – έρευνα που κάναμε στο EMEAgr, υπάρχουν πραγματικά πολλές και ενδιαφέρουσες επιλογές προκειμένου να «στεφθεί» ψήστης και να ικανοποιήσει τους φίλους του ή την οικογένεια του.

Οι επιλογές

Φυσικά ότι πρέπει να γίνει, θα πρέπει να γίνει άμεσα, γιατί ότι και αν επιλέξουμε θα πρέπει να έρθει σπίτι μας μέσω κάποιας εταιρείας ταχυμεταφορών, αν και κάποια καταστήματα σε ορισμένες περιοχές εξυπηρετούν δια ζώσης.

Μυστικό: εκτός από τις κλασσικές ψησταριές, του κάρβουνου, υπάρχουν, τόσο ηλεκτρικές, όσο και αερίου. Αλλά είπαμε όλα είναι θέμα budget.

Media Markt

Στο Media Markt εντοπίσαμε, είπαμε η έρευνα ήταν γρήγορη, καταρχήν ψησταριά κάρβουνου (που λογικά χωρά σε όλα τα μπαλκόνια) με τιμή 99 ευρώ. Eπίσης βρήκαμε ψησταριά αερίου με 359 ευρώ, όπως και ηλεκτρική ψησταριά με 49 ευρώ.

Praktiker

Στο Praktiker, αντίστοιχα, βρήκαμε (το είπαμε και παραπάνω) ψησταριά κάρβουνου φορητή με 13 ευρώ, όπως και ψησταριά αερίου με 299 ευρώ, αλλά και ψησταριά κάρβουνου με 30 ευρώ.

Κωτσόβολος

Στον Κωτσόβολο εντοπίσαμε ψησταριά κάρβουνου με 109 ευρώ, αλλά και ψησταριά αερίου με 319 ευρώ, όπως και ακόμη μια ψησταριά κάρβουνου με 229 ευρώ.

Φυσικά η τελική επιλογή είναι δική σας και μόνο, ενώ πάντα υπάρχει και η «λύση» του Delivery, όπως το efood, προκειμένου να απολαύσουμε και εξατομικευμένα μενού που έχουν επιλέξει τα αγαπημένα μας εστιατόρια όπως επί παραδείγματι το Κιουζίν.

 

Καλή απόλαυση (σε ότι κάνετε) και κυρίως – φυσικά – με ασφάλεια!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ