emea business monitor

Εθνικό Θέατρο: Ξεκινάει παραστάσεις σε live streaming!

Tη δυνατότητα εξ' αποστάσεως παρακολούθησης των παραστάσεων της τρέχουσας θεατρικής περιόδου παρέχει το Εθνικό Θέατρο, μέσω ζωντανών διαδικτυακών μεταδόσεων από τις Σκηνές του, χωρίς την παρουσία κοινού, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες κατά την διάρκεια της νέας καραντίνας.

Την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας για την σύνδεση του κοινού με την μαγεία του θεάτρου και παρουσίαση της σύγχρονης καλλιτεχνική δημιουργία επέλεξε το Εθνικό Κέντρο, προσφέροντας τη δυνατότητα εξ’ αποστάσεων παρακολούθηση παραστάσεων της τρέχουσας θεατρικής περιόδου σε ζωντανή μετάδοση.
Το Εθνικό Θέατρο ξεκινάει τις απευθείας διαδικτυακές μεταδόσεις από τις σκηνές του, μέσω live streaming. Πρόκειται για τις εξαιρετικές παραστάσεις: Η κυρία του Μαξίμ, Φεγγάρι από χαρτί, Σ’ εσάς που με ακούτε , Παίζοντας το θύμα.
H πρώτη μετάδοση σε πραγματικό χρόνο θα γίνει το Σάββατο, 21 Νοεμβρίου απευθείας από τη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», στις 20:30, με το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη Σ΄ εσάς που με ακούτε, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Αβρανά.
«Το θέατρο, ως σύμφυτη λειτουργία στον άνθρωπο, δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κανένα άλλο μέσον. Η ζωντανή αλληλεπίδραση μεταξύ σκηνής και κοινού θα είναι πάντα μία και μοναδική. Στην παρούσα φάση ψάχνουμε κάτι για να υποκαταστήσουμε τη θεατρική πράξη, όχι να την αντικαταστήσουμε» επισημαίνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού  Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης.

Μια νέα θεατρική εμπειρία

Η απευθείας μετάδοση θα είναι διαθέσιμη στη ειδική σελίδα livestream.n-t.gr με την αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου (και την απόκτηση κωδικού πρόσβασης). Η τιμή εισιτηρίου είναι 8 ευρώ και η ώρα έναρξης 20:30. Η διάρκεια της συγκεκριμένης παράστασης είναι 1 ώρα και 20 λεπτά.
Όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι του Εθνικού Θεάτρου, οι θεατές από το σπίτι τους θα πρέπει να συντονίζονται εγκαίρως καθώς η παράσταση παρουσιάζεται ζωντανά στη σκηνή και μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο. Σημειώνεται ότι κάθε έργο δεν θα παραμείνει διαθέσιμο για προβολή μετά το τέλος της παράστασης.

Έτσι, κάθε παράσταση θα είναι μοναδική εμπειρία για τους θεατές που θα επιλέξουν να την παρακολουθήσουν από την άνεση του σπιτιού του με την χρήση υπολογιστή, tablet ή τηλεόρασης νέας γενιάς με σύνδεση στο διαδίκτυο. 

Η παράσταση “Σ’ εσάς που με ακούτε”

Στο τελευταίο έργο της η Λούλα Αναγνωστάκη τοποθετεί τη δράση στο Βερολίνο του 2001. Η πόλη φλέγεται από συλλαλητήρια, επεισόδια και βία. Σε ένα μικρό δωμάτιο τα πρόσωπα παίρνουν μέρος σε μια φανταστική διαδήλωση. Ο Άγης, συγγραφέας, συμμετέχει σ’ ένα φόρουμ και προτείνει στους άλλους να μιλήσουν δοκιμαστικά. Μιλάνε σ’ ένα φανταστικό πλήθος, σαν να βρίσκονται σε μια γενική δοκιμή. Παρασύρονται στο «παιχνίδι» αυτό αποκαλύπτοντας τις μεγαλύτερες αλήθειες τους, αλλά και την αγωνία τους να επιβιώσουν σε έναν κόσμο εχθρικό.

Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία: Αλέξανδρος Αβρανάς
Διανομή (με αλφαβητική σειρά): Στάθης Κόικας, Λάμπρος Κτεναβός, Aλέξανδρος Μαυρόπουλος, Μιχάλης Μουλακάκης, Γιώργος Μπινιάρης, Αγλαΐα Παππά, Αρετή Πασχάλη, Ξένια Παυλοπούλου, Ελένη Ρουσσινού, Γιώργος Στάμος

Σκηνικά, κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου
Χορογραφία: Αμάλια Μπένετ
Φωτισμοί: Ολυμπία Μυτιληναίου
Μουσική: Θοδωρής Ρέγκλης
Sound design: Νίκος Μπουγιούκος
Mixage: Κώστας Βαρυμποπιώτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Νικήτας Αναστόπουλος
Βοηθός σκηνογράφου: Σωτήρης Μελανός
Βοηθός ενδυματολόγου: Τζίνα Ηλιοπούλου
Φωτογράφος παράστασης: Ορφέας Εμιρζάς

Θα ακολουθήσουν ακόμα τρεις ακόμα επιλεγμένες παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου αλλά θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες από την ιστοσελίδα: www.n-t.gr . 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.