Hyundai KΟΝΑ Electric: Το πρώτο ηλεκτρικό SUV ήρθε στην Ελλάδα!

Χωρίς οδηγικούς συμβιβασμούς, με 204 ps, κορυφαία ροπή 395 Νm και ασύγκριτη αυτονομία 449 χλμ, πρόκειται για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό compact SUV της Hyundai για την ευρωπαϊκή αγορά.

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό compact SUV της Hyundai, το KΟΝΑ, ήρθε στην Ελλάδα. Διαθέτει ελκυστικό σχεδιασμό, προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και εξαιρετική γκάμα καινοτόμων τεχνολογιών.

Διατίθεται σε δύο διαφορετικές εκδόσεις ηλεκτροκινητήρων 39kWh (136 ίππων) και 64kWh (204 ίππων), προσφέροντας εξαιρετική αυτονομία 449 χιλιομέτρων (WLTP).

Με την μπαταρία του, χωρητικότητας 39 kWh, μπορεί να καλύψει με μία μόνο φόρτιση έως και 305 χιλιόμετρα (μεικτός κύκλος κατά WLTP), καθώς και 453 χιλιόμετρα εντός πόλης. Εδώ ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 136 ίππων/ 100 kW και την ίδια πανίσχυρη ροπή 395 Nm.

Η φόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου έως και το 80% της χωρητικότητάς της διαρκεί περίπου 54 λεπτά με τη χρήση ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC) 100 kW. Με τον ενσωματωμένο φορτιστή των 7,2 kW, η φόρτιση με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) διαρκεί έως 9 ώρες και 35 λεπτά για πλήρη φόρτιση (0%-100%) της μεγάλης μπαταρίας 64kWh και 6 ώρες και 10 λεπτά για τη μπαταρία 39kWh. Οι οδηγοί μπορούν επίσης να φορτίζουν το αυτοκίνητό τους σε μια κοινή οικιακή πρίζα χρησιμοποιώντας το καλώδιο ICCB. Η θύρα φόρτισης βρίσκεται στη μάσκα του αυτοκινήτου, δίπλα στο λογότυπο Hyundai.

Στην εξωτερική σχεδίαση, βασικό στοιχείο διαφοροποίησης του KONA Electric από το συμβατικό KΟΝΑ αποτελεί η κλειστή μάσκα που εξασφαλίζει μια καθαρή και κομψή εμφάνιση, βελτιώνοντας παράλληλα και την αεροδυναμική του αυτοκινήτου με συντελεστή μόλις cd 0,288. Ένα άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο του πρόσθιου σχεδιασμού του είναι το LED Composite Light που ενισχύει τις οπτικές εντυπώσεις, ενώ τα LED φώτα ημέρας βρίσκονται πάνω από τους επίσης LED προβολείς. Προκειμένου να τονιστεί περισσότερο το εκλεπτυσμένο του στιλ το KONA Electric διαθέτει πίσω αεροτομή με ενσωματωμένο το LED φως των φρένων, ενώ οι αεροδυναμικές ζάντες αλουμινίου των 17 ιντσών ενισχύουν το φουτουριστικό σχεδιασμό του.

Με πλάτος 1.800μ και ύψος 1.570μ (+20 χιλιοστά σε σύγκριση με το συμβατικό KONA), έχει επιβλητική εμφάνιση, που υποστηρίζεται περαιτέρω από το μήκος του των 4.180μ (+15 χιλιοστά σε σύγκριση με το συμβατικό KONA) και το μεταξόνιο των 2.600μ. Διαθέτει μεγάλο χώρο αποσκευών με χωρητικότητα που κυμαίνεται από 332 έως 1.114 λίτρα, καθιστώντας το ιδιαίτερα πρακτικό στην καθημερινή χρήση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το KONA Electric επιτρέπει βάρος οροφής 80 κιλά, που σημαίνει τη δυνατότητα να μεταφέρει κάθε επιθυμία πελάτη στις αποδράσεις του, διπλασιάζοντας το χώρο φόρτωσης με επιπρόσθετα 330 λίτρων χώρου αποσκευών σε μπαγκαζιέρα οροφής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ