“Ζαλίζουν” τα έσοδα του mobile gaming – Πόσα κερδίζουν καθημερινά τα δέκα κορυφαία παιχνίδια

Tο Fortnite είναι πρώτο στη λίστα με καθημερινά έσοδα 2.75 εκατ. δολάρια, ενώ ακολουθεί το Roblox με 2.40 εκατ. δολάρια.

Η βιομηχανία του gaming και ειδικά του mobile gaming είναι μία από τις πιο ταχέως αναπτυσσόμενες αλλά και πιο επικερδείς βιομηχανίες παγκοσμίως, με μεγάλα έσοδα τόσο από αγορές όσο και από διαφημίσεις. Νέα έρευνα του Finbold.com δείχνει ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2020, τα παιχνίδια σε λογισμικό iOS (άρα σε συσκευές της Apple) απέφεραν περίπου 13.29 εκατ. δολάρια σε καθημερινή βάση!

Από αυτά ξεχωρίζει το Fortnite, το οποίο είναι πρώτο στη λίστα με καθημερινά έσοδα 2.75 εκατ. δολάρια, ενώ ακολουθεί το Roblox με 2.40 εκατ. δολάρια. Τρίτο στη λίστα είναι το Pokemon Go, με 1.86 εκατ. δολάρια και στην επόμενη θέση βρίσκεται το Coin Master με 1.80 εκατ. δολάρια. Την κορυφαία (σε έσοδα) πεντάδα συμπληρώνει το Candy Crush Saga το οποίο κερδίζει καθημερινά 1.42 εκατ. δολάρια.

Στην έκτη θέση, με 0.94 εκατ. δολάρια καθημερινά κατατάσσεται το freemium mobile strategy παιχνίδι Clash of Clans, ενώ στην έβδομη βρίσκεται το Gardenscapes, με 0.84 εκατ. δολάρια. Ακολουθεί το COD: Mobile το οποίο “φέρνει” 0.69 εκατ. δολάρια καθημερινά και το  Homoscapes με 0.35 εκατ. δολάρια. Τελευταίο στη δεκάδα συναντάμε το Toon Blast, ένα cartoon adventure game, με καθημερινά έσοδα 0.24 εκατ. δολάρια.

Τα παραπάνω έσοδα, όπως προαναφέρθηκε, είναι μόνο από συσκευές iOS και όχι από Android.

Τι γίνεται στα downloads

Στην έρευνα εξετάζεται επίσης ο αριθμός των καθημερινών downloads mobile παιχνιδιών σε συσκευές iOS. Εκεί, η σειρά αλλάζει και πρωταγωνιστής είναι το Roblox με μέσο όρο 21.034 downloads καθημερινά. Δεύτερο στη σειρά είναι το COD: Mobile με 20,566 downloads ενώ τρίτο το Pokemon GO, με 19,291. Την πεντάδα κλείνουν το Clash of Clans και το Coin Master με  19,206  και 19,169 καθημερινές λήψεις.

Στην έκτη θέση συναντάμε το Candy Crush Saga, με 19,139 downloads και αμέσως μετά το Toon Blast με 18,518 λήψεις. Ακολουθεί το Homescapes με 15,845 downloads και στην τελευταία θέση (παραδόξως) βρίσκεται το Fortnite με 15,728 λήψεις καθημερινά. Το “παράδοξο” έγκεται στο γεγονός ότι αν και το Fortnite είναι το παιχνίδι με τα περισσότερα έσοδα, “χάνει” στο πεδίο των νέων χρηστών. Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι όλα τα παραπάνω δεδομένα δεν περιλαμβάνουν περιπτώσεις που κάποιος κατεβάζει την εφαρμογή για δεύτερη, τρίτη φορά κ.ο.κ.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα επόμενα χρόνια, το smartphone gaming αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη βιομηχανία των παιχνιδιών με τους προγραμματιστές να εστιάζουν σε όλο και πιο εξελιγμένες εφαρμογές.

Η βιομηχανία του mobile gaming θα ευνοηθεί και θα αναπτυχθεί επίσης λόγω της τεχνολογικής προόδου. Η συνεχής εξέλιξη τεχνολογιών όπως η επαυξημένη και η εικονική πραγματικότητα θα προσφέρει στους gamers μια βελτιωμένη εμπειρία παιχνιδιού με ρεαλιστικά γραφικά και δεδομένα σε πραγματικό χρόνο.

Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του 2020 η συγκεκριμένη βιομηχανία θα έχει έσοδα άνω των 77 δισ. δολαρίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ