Σαν σήμερα: Πριν 15 χρόνια ο πλανήτης υποκλίθηκε στην Έλενα Παπαρίζου και το My Number One

Το 2004 ήταν μια μαγική χρονιά για την Ελλάδα

Το 2004 ήταν μια μαγική χρονιά για την Ελλάδα. Ήταν η χρονιά που οι Ολυμπιακοί Αγώνες επέστρεψαν σπίτι τους, η χρονιά που το “πειρατικό” του Ότο Ρεχάγκελ άλωσε την Πορτογαλία και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και η χρονιά που η Έλενα Παπαρίζου έβγαλε παραδοσιακή λύρα στην σκηνή της Eurovision και έκανε όλο τον κόσμο να υποκλιθεί στα πόδια της. 

Ήταν 21 Μαΐου 2004, όταν με το My Number One η χώρα μας κατέκτησε για πρώτη φορά τον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, ένα τραγούδι που ακόμα και σήμερα συγκαταλέγεται στα καλύτερα τραγούδια που έχουν περάσει ποτέ από τον διαγωνισμό. 

Ο δρόμος προς την δόξα

Μπορεί η Έλενα Παπαρίζου να “έκλεψε” την λάμψη των προβολέων, όμως τα εύσημα ανήκουν στην Δάφνη Μπόκοτα, η οποία και την πρότεινε στην επιτροπή, όντας σχολιάστρια του μουσικού θεσμού για λογαριασμό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης επί σειρά ετών (1987-2004).  

Όπως δήλωσε στο Sputnic ο Αντώνης Καρατζίκος, τότε πρόεδρος του OGAE Greece και πρώην πρόεδρος του OGAE International, που είναι το επίσημο σωματείο φίλων του διαγωνισμού της Eurovision, η τρίτη θέση του Σάκη Ρουβά την προηγούμενη χρονιά είχε “ανοίξει την όρεξη” της ελληνικής πλευράς, η οποία ήθελε το βραβείο. 

Το My Number One τελικά επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα και ξεκίνησε η εκτεταμένη προώθηση του τραγουδιού σε ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Βερολίνο, η Μόσχα, η Βαλέτα, το Βελιγράδι, η Λισαβόνα κ.ά.. Στο πλαίσιο αυτό είχε δημιουργηθεί και μια ειδική εκπομπή, με τίτλο «Euromania» και οικοδέσποινα την Αλεξάνδρα Πασχαλίδου.

Η δημοσιογράφος πήρε τη σκυτάλη και στον σχολιασμό του διαγωνισμού της Eurovision από τη Δάφνη Μπόκοτα, εκείνη τη χρονιά, με το θέμα να απασχολεί μέχρι και τη Βουλή των Ελλήνων.

Η Έλενα Παπαρίζου στις 21 Μαΐου του 2004 στο Κίεβο, ανέβηκε στην σκηνή σαν το απόλυτο φαβορί, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στο τέλος της ψηφοφορίας του κοινού, το οποίο με 230 βαθμούς και δέκα 12ρια, έδωσε την πρώτη θέση στο My Number One και έβγαλε την Ελλάδα στους δρόμους να πανηγυρίσει. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ