Αυτή είναι η αυθεντική συνταγή για την τέλεια καρμπονάρα

Σήμερα, παγκόσμια ημέρα της καρμπονάρας, είναι ευκαιρία να δείξετε τις μαγειρικές σας ικανότητες

Παγκόσμια ημέρα καρμπονάρας σήμερα και είναι ευκαιρία να θυμηθούμε την ιστορία αλλά και την αυθεντική συνταγή της πιο γνωστής ίσως ιταλικής μακαρονάδας.

Η καρμπονάρα είναι μια απλή παρασκευή με βασικό συστατικό τα ζυμαρικά, τα οποία είναι συνοδευόμενα από μια σάλτσα με αυγά, πεκορίνο και γκουαντσάλε, το μάγουλο δηλαδή του χοιρινού.

Ανά χώρα, η συνταγή της καρμπονάρας παρουσιάζεται με διάφορες εκδοχές που συνεχώς διαμορφώνονται, αν και η πιο συνηθισμένη και κλασική συνταγή είναι η ιταλική, που θα δούμε και παρακάτω.

Η προέλευση

Η προέλευσή της αποτελεί μυστήριο. Μία από τις πιο γνωστές αναφορές γίνεται για ένα χωριό με το όνομα «Carbonara», άλλοι όμως υποστηρίζουν πως προέρχεται από τους Καρμπονάρους, κίνημα, του οποίου τα μέλη του αναγκάζονταν να κρύβονται, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούν υλικά εύκολα να βρεθούν έτσι ώστε να ανακαλύψουν την συνταγή της καρμπονάρας.

Μια ακόμα εκδοχή είναι ότι Αμερικανοί στρατιώτες στα τέλη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου έμπαιναν στις ρωμαϊκές τραττορίες ζητώντας για γεύμα αυγά, μπέικον και νουντλς και ανακάτευαν τα σερβιρισμένα πιάτα σε κάτι που εξελίχθηκε στο σημερινό πιάτο.

Η αυθεντική συνταγή

Τα υλικά για την τέλεια καρμπονάρα
– 220 γρ. σπαγγέτι νούμερο 6
– 50 γρ. Γκουαντσάλε ή Μπέικον
– 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
– 2 αυγά
– 50 γρ. Πεκορίνο ή κεφαλοπαρμεζάνα

 

Οδηγίες παρασκευής
– Βράζουμε αλ ντέντε τα σπαγγέτι σε μεγάλη κατσαρόλα και βάζουμε 10 γρ. αλάτι, σε κάθε λίτρο νερό. Δεν βάζουμε ελαιόλαδο στο νερό.
– Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το μπέικον, κομμένο σε κύβους.
– Χτυπάμε σε ένα πιάτο τα αυγά με ένα πιρούνι, και προσθέτουμε το τριμμένο πεκορίνο.
– Προσθέτουμε στα αυγά αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και ανακατεύουμε.
– Μόλις βράσουν τα σπαγγέτι μας, τα αδειάζουμε στο τηγάνι με το μπέικον. Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από την φωτιά. Αφού πέσει λίγο η θερμοκρασία προσθέτουμε τ΄ αυγά και ανακατεύουμε καλά.

Καλή απόλαυση!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ